≫ 

Pet meseci nije imala menstruaciju zbog ekstremne dijete, pa je pronašla sreću sa 30 kilograma više

Jela je samo belance, piletinu i povrće

  • 3

Žena iz Njujorka je rekla da je bila opsednuta dijetom i vežbanjem i zbog toga nije imala menstruaciju pet meseci, dok nije naučila da poštuje svoje telo.

Ema Nasevic kaže da je kompleks o svom telu razvila još u srednjoj školi, kad je počela da kupuje istu odeću kao i njene drugarice.

Međutim, često je morala da pronađe najveću veličinu jer joj je odeća bila pretesna pa je, kad je završila fakultet, odlučila da smrša.

 
 
 
View this post on Instagram
🚫The problem isn’t with your body. It’s what you think of it and what you think of yourself . Your body is a temple. Let’s be real and raw..all bodies have stretch marks, rolls and cellulite..find me someone who doesn’t🤔 It’s time we start being authentic and stop creating this “ideal” that is unrealistic and damaging . YOU babe deserve to learn how not to measure your worth by the number on the scale or the size of your clothes. You deserve SO MUCH MORE . Download my free Body Confidence Makeover guide and I’ll teach you 5 tips on how to start loving the body that your in, links in bio😘 ____________ #haes #healthateverysize #bodypositivity #effyourbodystandards #bodypositivemovement #bodypositve #bopo #health #wellness #loveyourself #knowyourworth #effyourbeautystandard #rd2be #healthy #normalizenormalbodiesA post shared by Emma Nacewicz, CNC (@nutritionalblonde) on

Ema je uživala u komplimentima o svom izgledu, ali je ubrzo prestala da ide na okupljanja iz straha da ne prekrši režim ishrane. Jela je samo belance, piletinu i povrće. Vežbala je svaki dan, a to je uključivalo i sat vremena trčanja, što joj je dodatno ograničilo unos hrane.

Njena ekstremna dijeta joj je uticala i na reproduktivni sistem jer je prestala da ima menstruaciju, pa kad je "spala" na 80 kilograma - više nije mogla da smrša ma koliko da se trudila.

Tek tad je shvatila da njene navike u vezi sa ishranom nisu dobre za njeno zdravlje, pa je prestala da razmišlja o brojkama na vagi.

 
 
 
View this post on Instagram
Happiness is not size specific I just to believe that fitting the mold of what the health and fitness industry created would bring me happiness, and guess what...it didn’t. Because no matter how hard I tried I would never fit You can’t fit a square block in a circle peg When I stopped trying to look like other people and started to love myself and my body the way it was is actually what brought me the happiness I was searching for all along Today I encourage you to STOP comparing yourself to others around you and start looking inwards and compliment YOU. You are beautiful the way you are and you don’t need to “fit” the mold...the mold is bogus anyways 💁🏼‍♀️ * ‼️Together let’s stop trying to fit the mold and let’s re-invent it...share your body positive posts using the hashtag #reinventthemold and let’s connect and come together _________________ #worthoverweight #bodypositive #effyourbeautystandards #normalizenormalbodies #rd2be #bopowarrior #bodypositivemovement #loveyourself #antidietA post shared by Emma Nacewicz, CNC (@nutritionalblonde) on

- Moje telo je pokušalo da me zaštiti. Shvatila sam da je život kratak kako bih sebe forsirala da smršam, a ono što zapravo vredi su uspomene, veze i poznanstva - smatra Ema.

Ema je danas nutricionista i ima 105 kilograma. Trudi se da preko svog Instagram profila prenese ovu važnu poruku drugima kako bi stekli nivo samopouzdanja koje ona danas ima.

- Samopouzdanje se ne stiče preko noći, ali mali koraci prihvatanja svojih različitosti i shvatanje da su upravo one koje vas čine jedinstvenim pomažu u procesu - ističe Ema.

(Telegraf.rs)10

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nevena

    7. septembar 2019 | 09:46

    U redu je da se devojke, zene ne opterecuju oko kilaze. Ali 30 kg vise je previse. Nemojte da zaboravite na svoje zdravlje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA