• 2

Jezive posledice elektronskih cigareta: 3 godine ih je pušila svaki dan i evo kako je završila

Sestre su pokušale da joj daju kiseonik, ali nije bilo dovoljno

  • 2

Medi Nelson (18) je imala visoku temperaturu, jak bol u bubrezima i teško je disala pre nego što je upala u komu. Doktori ocenjuju da se sve ovo desilo jer je prethodne tri godine svaki dan pušila elektronske cigarete.

Doktori su otkrili da ima akutnu eozinofilnu pneumoniju - retku bolest nagomilavanja belih krvnih zrnaca u plućima, koja se desila usled zapaljenja.

Sestre su pokušale da joj daju kiseonik, ali nije bilo dovoljno.

- Jedva da je disala dva sata, pa je bila neverovatno umorna i nije znala koliko će još izdržati. Situacija je iz ozbiljne prešla u potencijalno smrtonosnu. Sa snimka smo videli da je šteta na njenim plućima ogromna - kaže Andrea Fulmer, Medina sestra.

Porodica je donela tešku odluku da Medi stavi u indukovanu komu. Rezultati testa su pokazali da ima akutnu eozinofilnu pneumoniju, što doktori veruju da je posledica pušenja elektronskih cigareta.

Nakon tri dana u komi, Medi je vraćena u svesno stanje i od tada se njeno zdravlje polako poboljšava. Lakše diše i jede nezavisno, pa se njena porodica nada da će se, uz pomoć pulmonologa, njeno stanje u potpunosti popraviti.

Kad se probudila, Medi je rekla da nikad više neće pušiti elektronske cigarete.

- U plućima su mi rasle čestice masti koje su se nagomilavale usled glicerina iz tečnosti elektronskih cigareta. Pluća su mi bila puna tečnosti. Rekli su mi da je moj snimak bio jedan od najgorih koje su videli - naglašava Medi Nelson.

Podsetimo se da je prošlog meseca čovek iz Ilinoisa preminuo usled posledica izazvanih pušenjem elektronskih cigareta.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draganac

    Pa koje elektronske cigarete?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima