• 5

Možda samo još jedan zalogaj: Kad niste sigurni da li "imate još mesta u stomaku", uradite ovo

Jednostavnim trikom utvrdićete da li je treba da ustanete od stola ili vašem telu treba još hrane

  • 5

Da li vam se dešavalo da niste sigurni da li ste se zasitili i da je vreme da ustanete od stola, ili biste mogli još malo da gricnete? Kako ne biste za sat vremena ponovo zavirivali u frižider, ipak se odlučujete za drugu opciju. Kad ste konačno ustali od stola, shvatite da ste se prejeli...

restoran, hrana

Foto: Pixabay.com

Znate li zbog čega vam se ovo dešava? Zato što žvaćete iskuviše brzo. Kada brzo žvaćemo hranu naš mozak ne stiže da dobije informaciju da smo siti i zato nastavljamo da jedemo sve dok nam bukvalno ne pripadne muka.

Kako biste izbegli ovaj neprijatan osećaj nadutosti i moguće probleme sa gojaznošću, uradite sledeće: 15 minuta nakon prvog unetog zalogaja napravite pauzu. Ustanite od stola, napravite krug po stanu, pa se vratite. Dozvolite mozgu da primi informaciju o unetoj hrani, na osnovu koje će poslati adekvatan signal vešem telu.

Salata mozak

Foto: Pixabay

Dobro bi bilo i da izbegavate da jedete ispred televizora. Kad nam je prilikom obedovanja pažnja usmerena na nešto drugo a ne na hranu, najčešće dolazi do prejedanja. Automatski unosimo hranu u sebe ne obraćajući pažnju na njen kvalitet, niti na količinu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djudja86

    Pa sta sad posle svakog zalogaja treba da ustanem ibda pravim pauzu i setnju po stanu od 15 min. Pa prvo onda bih jeo u oroseku po 3 sata za jedan obrok, ali bi isto tako bio non-stop gladan jer bi za tih 15 min setnje svario svaki zalogaj. Nema logike

  • Miki

    ŽIVIM PREKO,KADA DOĐEM U SRB,"DIVIM SE"KAKAV APETIT IMATE,PA JOŠ PIVO...I ONDA SEX...BOJIM SE ZA MOJ NAROD!

  • Radojka

    Za 15min ručam operem sudove i već sam prilegla da odmorim,a na poslu u hodu ubacim par zalogaja na brzinu koliko da se ne srušim.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima