• 0

Proizvodi kojima se Srbija ponosi: 3 namirnice s padina Vlasine koje možete konzumirati svakodnevno

Postoji jedno malo planinsko naselje Crna Trava na jugoistoku Srbije gde nastaju vrhunski organski proizvodi koji će vas potpuno osvojiti i svojim mirisom a posebno ukusom

  • 0

U okviru projekta dm inkubator koji već uspešno živi godinu dana i ima za cilj da podrži razvoj domaće privrede, izdvojila se kompanija Nisha iz Crne trave koja je dobila priliku da 57 proizvoda iz segmenta hrane i kozmetike za negu i lepotu plasira na police više od 90 dm drogerija širom Srbije.

dm inkubator

foto: promo

Međutim, PRIRODNo1 namazi koji su više nego ukusni, korisni su i za zdravlje jer predstavljaju izvor prirodnih antioksidanata, vitamina A, B i C, a na sve to ne sadrže dodate šećere.

Bilo da imate omiljeni ukus ili potrebu za dodatnim izvorom vitamina, predstavljamo vam tri namaza koji su pravo zadovoljstvo za nepce:

Bogatstvo borovnice u jednoj teglici

nishe džemovi

foto: promo

Organski voćni namaz od borovnice predstavlja pravo blago visokih šuma - njihova tamno ljubičasta pulpa sadrži prirodne antioksidante i vitamine A, B, C i B3. Zamislite sada to isto blago u vašem domu? Zvuči neverovatno?

Uz ovaj potpuno prirodan, voćni namaz borovnicu ćete videti u drugačijem, novom svetlu. Posebno je pogodan za decu jer uz ovaj pun i slatkast ukus, retko ko će ostati imun. Uskoro će se ovaj namaz naći na dnevnom meniju bar u sklopu jednog obroka.

Za one koji bi se rado vratili u detinjstvo ali i one koji bi da se „podmlade“

nishe džemovi

foto: promo

Prepoznatljivim mirisom Organskog namaza od šumske jagode kompanija Nisha želela je da bar na trenutak svoje kupce vrati u detinjstvo. Idealan za porodično uživanje tokom cele godine, ovaj namaz pružiće neodoljiv ukus doručku i omiljenim hladnim desertima.

Crna zova kao superhrana?

nishe džemovi

foto: promo

Organski namaz od crne zove zamišljen je kao prava superhrana. Do sada ste sigurno imali priliku da probate zovu ali u vidu soka ili čaja, mi vas pitamo – koliko vas je spremno da ode korak dalje i proba namaz od crne zove?

Jedinstveni ukus koji će vam približiti baš ovaj namaz, učiniće da mu se ponovo vraćate. Lagane teksture, idealan je i kao slatka poslastica između obroka ali i kao drugačija alternativa za dobar početak dana. Ukupno ih je tri a vi izaberite svoj ukus.

Šumski plodovi i divlje voće ubira se direktno iz netaknute prirode Vlasine, nakon čega se prave slasni 100 odsto PRIRODNo1 namazi, oslobođeni dodatnih šećera, tako da u njima mogu uživati i najveći sladokusci bez griže savesti.

Nije slučajno što superhrana dolazi baš iz Crne trave

Kada je firma Nisha nameravala da započne svoju organsku proizvodnju, izabrali su baš ovo mesto – planinsko selo Gradac u opštini Crna Trava, saobraćajno i geografski izolovano u odnosu na glavne puteve i velike gradove, sa najčistijim vodenim resursima. Najbliži industrijski objekat udaljen je čitavih 35 kilometara od područja na kojem se beru plodovi, a hemizacija i modernizacija poljoprivrede praktično nikad nisu ni primenjene u ovim krajevima. Šumski plodovi najpre se pažljivo biraju i ručno prikupljaju, a u postupku prerade oslobođeni su tradicionalnih postupaka ukuvavanja, zahvaljujući primeni moderne tehnologije koja čuva njihova nutritivna svojstva.

Srpska superhrana svima nadohvat ruke

Zaposleni u firmi Nisha sebe nazivaju sakupljačima proizvoda koje nam priroda bogato daruje. Njihova vizija da široj zajednici donesu domaće proizvode, pravo iz prirode, ostvarila se učešćem u projektu dm inkubator, koji im je omogućio da plasiraju svoje namaze na policama najvećeg drogerijskog lanca u Evropi.

(PR/Telegraf.rs)

(PR/Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima