≫ 

Proizvodi kojima se Srbija ponosi: 3 namirnice s padina Vlasine koje možete konzumirati svakodnevno

Postoji jedno malo planinsko naselje Crna Trava na jugoistoku Srbije gde nastaju vrhunski organski proizvodi koji će vas potpuno osvojiti i svojim mirisom a posebno ukusom

  • 0
šumske jagode foto: pixabay.com

U okviru projekta dm inkubator koji već uspešno živi godinu dana i ima za cilj da podrži razvoj domaće privrede, izdvojila se kompanija Nisha iz Crne trave koja je dobila priliku da 57 proizvoda iz segmenta hrane i kozmetike za negu i lepotu plasira na police više od 90 dm drogerija širom Srbije.

dm inkubator foto: promo

Međutim, PRIRODNo1 namazi koji su više nego ukusni, korisni su i za zdravlje jer predstavljaju izvor prirodnih antioksidanata, vitamina A, B i C, a na sve to ne sadrže dodate šećere.

Bilo da imate omiljeni ukus ili potrebu za dodatnim izvorom vitamina, predstavljamo vam tri namaza koji su pravo zadovoljstvo za nepce:

Bogatstvo borovnice u jednoj teglici

nishe džemovi foto: promo

Organski voćni namaz od borovnice predstavlja pravo blago visokih šuma - njihova tamno ljubičasta pulpa sadrži prirodne antioksidante i vitamine A, B, C i B3. Zamislite sada to isto blago u vašem domu? Zvuči neverovatno?

Uz ovaj potpuno prirodan, voćni namaz borovnicu ćete videti u drugačijem, novom svetlu. Posebno je pogodan za decu jer uz ovaj pun i slatkast ukus, retko ko će ostati imun. Uskoro će se ovaj namaz naći na dnevnom meniju bar u sklopu jednog obroka.

Za one koji bi se rado vratili u detinjstvo ali i one koji bi da se „podmlade“

nishe džemovi foto: promo

Prepoznatljivim mirisom Organskog namaza od šumske jagode kompanija Nisha želela je da bar na trenutak svoje kupce vrati u detinjstvo. Idealan za porodično uživanje tokom cele godine, ovaj namaz pružiće neodoljiv ukus doručku i omiljenim hladnim desertima.

Crna zova kao superhrana?

nishe džemovi foto: promo

Organski namaz od crne zove zamišljen je kao prava superhrana. Do sada ste sigurno imali priliku da probate zovu ali u vidu soka ili čaja, mi vas pitamo – koliko vas je spremno da ode korak dalje i proba namaz od crne zove?

Jedinstveni ukus koji će vam približiti baš ovaj namaz, učiniće da mu se ponovo vraćate. Lagane teksture, idealan je i kao slatka poslastica između obroka ali i kao drugačija alternativa za dobar početak dana. Ukupno ih je tri a vi izaberite svoj ukus.

Šumski plodovi i divlje voće ubira se direktno iz netaknute prirode Vlasine, nakon čega se prave slasni 100 odsto PRIRODNo1 namazi, oslobođeni dodatnih šećera, tako da u njima mogu uživati i najveći sladokusci bez griže savesti.

Nije slučajno što superhrana dolazi baš iz Crne trave

Kada je firma Nisha nameravala da započne svoju organsku proizvodnju, izabrali su baš ovo mesto – planinsko selo Gradac u opštini Crna Trava, saobraćajno i geografski izolovano u odnosu na glavne puteve i velike gradove, sa najčistijim vodenim resursima. Najbliži industrijski objekat udaljen je čitavih 35 kilometara od područja na kojem se beru plodovi, a hemizacija i modernizacija poljoprivrede praktično nikad nisu ni primenjene u ovim krajevima. Šumski plodovi najpre se pažljivo biraju i ručno prikupljaju, a u postupku prerade oslobođeni su tradicionalnih postupaka ukuvavanja, zahvaljujući primeni moderne tehnologije koja čuva njihova nutritivna svojstva.

Srpska superhrana svima nadohvat ruke

Zaposleni u firmi Nisha sebe nazivaju sakupljačima proizvoda koje nam priroda bogato daruje. Njihova vizija da široj zajednici donesu domaće proizvode, pravo iz prirode, ostvarila se učešćem u projektu dm inkubator, koji im je omogućio da plasiraju svoje namaze na policama najvećeg drogerijskog lanca u Evropi.

(PR/Telegraf.rs)

(PR/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA