Sibirski čaj od bokvice koji "otčepljuje" krvne sudove: Evo zašto ga Rusi prave drugačije od nas

Isprobajte čaj od bokvice na ruski način

  • 2
sibirski čaj od bokvice foto: pixabay.com

Rusi čaj piju tokom cele godine, a ono što raste u nekim predelima Sibira su zaista superbiljke koje su poznate po svojim zdravstvneim svojstvima.

Jedna od njih je dobro poznata i u Srbiji - bokvica.

Čaj od bokvice se pak, u Rusiji pravi na malo drugačiji način.

Mladi listovi bokvice puni su vitamina. Ekstrakti ove biljke se koriste u lečenju bronhijalne astme i bronhitisa, a sok od svežih listova bokvice je efikasan u lečenju gastritisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, dok pomaže i kod zakrčenja krvnih sudova.

Evo kako se pravi tradicionalni sibirski čaj od bokvice:

Bokvicu sitno iseckajte, istisnite sok, pomešajte ga sa medom u odnosu 1:1 i kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta.

Dobijena smesa će iznositi samo jednu supenu kašiku, pa valja povećati količine. Po jednu supenu kašiku tri puta na dan dodajte u crni ili zeleni čaj.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aska

    25. septembar 2019 | 16:52

    Ruska medicina i zapadna medicina,po kojoj se mi lečimo,ima značajne razlike!Valjalo bi o tome pisati i pričati!Kakvi su njihovi lekovi za hipertenziju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA