• 25

Novi virus hara Beogradom, iz Hitne pomoći poručuju da ove lekove nikako ne uzimate

Lekari Hitne pomoći noćas su imali povećan broj poziva građana koji su se žalili na stomačne tegobe

  • 25

Beograđani su ponovo na udaru novog virusa. Lekari Hitne pomoći noćas su imali povećan broj poziva građana koji su se žalili na stomačne tegobe sa simptomima nalik stomačnom gripu.

Kako je jutros rečeno iz Hitne pomoći, reč je najverovatnije o virusnom oboljenju koje se prenosi i kod kojeg, naglašavaju lekari, antibiotici nikako ne pomažu te ih ne treba uzimati.

Simptomi na koje su se oboleli požalili su mučnina, malaksalost, blago povišena temperatura, umor, a kod težih slučajeva javili su se i povraćanje, dijareja i groznica.

WC, toalet, povraćanje, devojka

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Ne postoji lek za ovakvu vrstu virusa, a lekari preporučuju promenu ishrane - prepečeni hleb, puno tečnosti, lagane supice zbog dehidracije, bareno povrće i pirinač...

Budući da se radi o virusnom oboljenju, koje se prenosi se kontaktom sa zaraženim, sa zaraženim predmetima ili dodirivanjem usana i usne duplje prljavim rukama, veoma je važno da se redovno peru ruke, ako i izbegava bliži kontakt sa obolelima.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Galerija cudesa

    A za koji virus postoji lek??? Osim mirovanja i tecnosti...

  • Nemanja

    Ja sam neki dan 4 sata proveo na wc solji popio probiotik i bilo je sve ok.

  • Cc c

    Badava pričate,pacijenti za takvo oboljenje traže lek i pitaju šza im je.Specijalisti takve slutajeve šalju po ultra zvuku gde se ništa patološki ne vidi.Nakon UZ pacijent pita kakav je nalaz i doktor kaže sve je u redu.Onda čuvena rečenica -ali mene boli i eto priče za uz klekovaču . Apelujemo da se ovakvi slučajevi ne šalju na preglede zato što nema svrhe raditi . Apelujemo da se mediski stanovništvo informiše o virusu i pacijenti ne dolaze ,već da kod kuće krenu sa hidriranjem i čajevima.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima