• 0

Šokantno: Doktori su joj rekli NE, a ona se ipak porodila iako ima dve vagine i dve materice

Usled ove anomalije, žene mogu da imaju decu, ali imaju veću šansu da pobace, da se porode pre roka ili da krvare u toku trudnoće

  • 0

Budući da joj je rečeno da ima dve vagine, dve matrice i dva grlića materice, Elenor Rou se plašila da nikada neće moći da postane majka. Međutim, ova žena od 36 godina je ostvarila svoju najveću želju, iako su prognoze doktora bile drugačije.

Za svoju nesvakidašnju anatomiju, Elenor je saznala pre pet godina, nakon što je, kao slobodna žena, otišla da zamrzne svoje jajne ćelije.

Doktori su odstranili zid koji je delio dve vagine. To se desilo 2015. godine, dok je sledeće godine upoznala budućeg supruga Krisa.

Par je želeo dete, iako su Elenor doktori rekli da su male šanse za takav ishod. Njeno stanje se naziva uterus didelphys - materična anomalija gde je materica u vidu dvojnog organa sa dva grlića, i, dve vagine.

Nakon što su pokušali sve što su mogli, par je saznao da je Elenor trudna u novembru 2018. godine, a zdrava beba Imodžen Houp je rođena pre tri meseca. 

Beba, Mama, Roditeljstvo, Trudnoca, Porodica

Foto: Pixabay.com

- Ne mogu da verujem da sam živa više od tri decenije i da nisam znala šta se sve dešava u mom organizmu. Prethodni testovi nikad nisu pokazali ovako nešto. Brinula me je plodnost. Kad se Imodžen rodila, jednostavno nisam mogla da poverujem - ističe Elenor.

Ovo retko stanje joj se zapravo stvorilo dok je bila fetus, i desi se jednoj u 3.000 žena. Usled ove anomalije, žene mogu da imaju decu, ali imaju veću šansu da pobace, da se porode pre roka ili da krvare u toku trudnoće.

- Bila sam zbunjena kad mi je prvi put rečeno. Oduvek sam se osećala normalno. Jedino što mi menstruacija nije bila regularna. Tamponi nisu bili dovoljni da pokupe svu krv, a sad shvatam da je to dodatno krvarenje bilo iz druge vagine. Pre Imodženinog rođenja sam jednom i pobacila - napominje Elenor.

Carskim rezom, Imodžen se rodila kad je Elenor bila u 35. sedmici trudnoće.

- Tvrdoglavo je izdržala, uprkos onome što su doktori prognozirali. Ovom pričom želim da na neki način dam nadu drugim ženama. Sve je moguće. - zaključuje Elenor.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima