• 3

Samo jedan dan pred porođaj: Poražavajuća dijagnoza koja je promenila život televizijske zvezde

Dan pre nego što će se poroditi, australijska voditeljka Sali Obermerder dobila je poražavajuću vest koja će promeniti ostatak njenog života.

  • 3

Televizijska voditeljka bila je srećna, zdrava i puna energije - uskoro će postati majka po prvi put, a taj osećaj činio je da se oseća kao na "devetom nebu", kako ona kaže. Međutim, sve se promenilo kada je otišla kod ginekologa.

Tada tridesetsedmogodišnja Sali bila je u 41. nedelji trudnoće kada je osetila oštre bolove u desnoj dojci. Tokom rutinskog pregleda rekla je svom ginekologu da je napipala kvržicu još pre tri meseca.

- Osećala sam se savršeno, zdravo, imala sam i previše energije. Nikako se nisam osećala bolesno. Spomenula sam doktoru šta sam napipala, ali sam mislila da se moje telo sprema za dojenje, pa nisam pridavala previše pažnje tome. - ispričala je za australijske medije.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SALLY OBERMEDER (@sallyobermeder) on

A onda je u oktobru 2011. godine stigla poražavajuća dijagnoza - agresivni rak dojke u trećem stadijumu.

- Nisam ni pomislila na to. Niko u mojoj porodici nije imao rak dojke. Mislila sam da sam previše mlada za rak, ali eto dijagnoza je razbila moj mit.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SALLY OBERMEDER (@sallyobermeder) on

Kako kaže, jako je teško bilo pretočiti u reči sve ono što je osećala, a posebno imajući na umu da tek treba da se porodi.

- Zamislite da šetate prelepom peščanom plažom i pojavi se meteor niotkuda i udari pravo u vas. Sve to je potreslo ne samo mene, već i čitavu moju porodicu.

Doktor joj je rekao da se ranije pregledala, sve bi bilo lakše.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SALLY OBERMEDER (@sallyobermeder) on

Srećom, uz podršku supruga Markusa dijagnozu "cancer free" dobila je tek u oktobru 2012. godine, a danas je jedna od najvećih aktivistkinja u borbi protiv raka dojke u Australiji.

Njena ćerka Anabel ima sedam godina, a par je zahvaljujući surogat majci dobio još jednu ćerku Elsu pre tri godine.

- Svakog prvog u mesecu idem na kontrolu. Molim vas, nemojte sami sebi postavljati dijagnoze. Ako osećate bilo kakav simptom ili izraslinu, odmah trčite kod lekara. - upozorava Sali.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Max

    Jure karijeru pa radjaju u 40im.....

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima