≫ 

Da li sam loša majka zato što detetu produžavam život iz sebičnih pobuda?

Jedna majka ostala je šokirana nakon otkrića da je "lenjo" oko njenog osmogodišnjeg sina ustvari neizlečiv oblik raka

  • 5
tumor Foto: Printscreen/Dailymail

Viktorija Lizi Morison je mislila da je njen osmogodišnji sin dobio moždani udar kada mu je desna strana lica prošlog meseca iznenada pala.

Noćna mora je počela kad je Viktorija pozvana da pokupi Kajla iz škole nekoliko sati pre završetka nastave. Desna strana lica mu je pala, naročito oko, a ugao njegovih usana je visio, što je Viktoriju navelo da misli da je doživeo moždani udar.

Lekari u bolnici Lister odlučili su da zadrže dete preko noći i da ga budno prate, a već sutradan su ga uputili na magnetnu rezonancu. U bolnici je Kajlu dijagnostikovan redak i agresivan oblik tumora na mozgu i lekari su saopštili poražavajuće vesti da mu je ostalo još samo nekoliko meseci života.

Porodica je poslata u bolnicu "Addenbrooke" u Kembridžu kako bi se obavili dodatni testovi. Pošto se ova vrsta tumora nalazi duboko u mozgu, tumor je neoperabilan i za njega nema leka. Većina dece umre u roku od jednog do četiri meseca od postavljanja dijagnoze.

Viktorija je bila u šoku što se njihov idiličan život promenio preko noći dodajući da je njen sin izgledao "potpuno normalno".

tumor, majka i sin Foto:Prinstcreen/Dailymail

Išla je od lekara do lekara u nadi da će naći drugo mišljenje, ali svi su joj dali isti odgovor: ništa nisu mogli da učine kako bi pomogli Kajlu.

Suočena sa surovom realnošću, Viktorija  želi da osnuje sopstvenu dobrotvornu organizaciju za prikupljanje sredstava za istraživanje ove vrste tumora mozga.

Kajl danas započinje radioterapiju u pokušaju da mu pruži još nekoliko meseci života, ali Viktorija kaže da se plaši da je to sebično sa njene strane.

Nesrećna majka se prisetila traumatičnog prvog pregleda 23. septembra, gde je morala da posmatra svog sina kako vrišti iza prozora, dok je bio pod maskom za radioterapiju, pa se upravo tada preispitivala da li je njen sin prolazio kroz pakao zbog njenih sebičnih motiva.

- Šta, pa mogu dobiti nekoliko dodatnih meseci sa njim? Da li je to sebično? Ne znam. - rekla je zabrinuto majka.

Nakon što Kajl završi sa radioterapijom, dva dana nedeljno pohađaće školu, a ostatak vremena će raditi ono što želi. Otvorena je stranica na Fejsbuku "Just Giving" kako bi se finansirala poslednja želja Kajla, pa je 389 donatora sakupilo 10.132 funti kako bi dečak sa porodicom otputovao u Laponiju i upoznao Deda Mraza.

Video: Sara Prelević, majka devojčica sa Daunovim sindromom otvorila dušu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    7. oktobar 2019 | 17:10

    Pokušaš sve što ti je na raspolaganju ako ti je stalo do nekoga, nema tu sebičnosti. Sebični su oni koji odustanu pre vremena, jer ih mrzi da se o nekome brinu.

  • Mrcke

    7. oktobar 2019 | 18:53

    Ne bih uopste ovo komentarisao, nije zahvalno. Nedao Bog nikom da dodje u tu situaciju.

  • Stefan

    7. oktobar 2019 | 16:54

    Nije to sebično, sebično bi bilo da digne ruke od deteta i pusti ga da umre tek tako, bez borbe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA