• 14

Da, postoji samo jedna situacija u kojoj promaja zaista može da bude opasna po život

Najvećim neprijateljem srpskog naroda smatra se promaja. Nije to nikakva novost

  • 14

Iako nam je promaja odgovor na gotovo sve bolesti i smatramo da je jako opasna po zdravlje, te dovodi do bolova u leđima, pa do najsmrtonosnijih bolesti ne postoji nijedno istraživanje koje to i dokazuje.

Psiholozi objašnjavaju da je promaja kao izgovor samo sredstvo za privlačenje pažnje na sebe.

- Moć autosugestije sa jedne i potreba za pažnjom i predstavljanje sebe kao žrtve sa druge strane dovodi do toga da kažemo kako nas nešto boli ili ne i da za to nađemo neki razlog da sebe okarakterišemo kao bolesne. Ako čvrsto verujemo u nešto može da dođe do promena na nekom organu koji to samo potkrepljuje. To samo pokazuje koliko je neko nezrela ličnost i toliko želi da skrene pažnju na sebe, rekla je za "Telegraf" psiholog Radmila Grujičić.

Promaja, papiri, Vetar, Papiri lete

Foto-ilustracija: Profimedia

Međutim, postoji samo jedna situacija u kojoj je ona zaista opasna - kada je telo vlažno i kao takvo izloženo strujanju brzog i hladnog vazduha koji rashlađuje.

Zapravo, lekari savetuju da je poželjno da barem dva puta dnevno napravite promaju u kući kako bi se bakterije i virusi izbacili iz prostorije, te da ne treba strahovati od nerealne opasnosti i nepostojećih bolesti.

Video: Ovo je definitivan dokaz da promaja hoće samo na Slovene i pravoslavce

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Fenix

    Koliko smo mi bolestan narod ali u mozak PROMAJA JE OBIČNO STRUJANJE VAZDUHA I SMETA JEDINO AKO SI ZNOJAV ILI MOKRE GLAVE ali posto su primitivci mnoooogo pametni, pametniji i od nauke i zdravstva... jeste, bolesni su od promaje i sve što vas boli to je od promaje, smrdite u svojim kućama, nedaj bože da otvorite dva prozora u isto vreme 😂

  • M

    Meni strasno smeta promaja,pa nek kaze ko sta hoce!!!

  • LA

    Ne znam da li je ili nije opasna promaja, ali znam da mi prija kad je toplo i ne prija kad je hladno.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima