• 5

Žene u menopauzi zahtevaju posebne radne uslove: Da li se slažete da im je prvo ovo potrebno?

Žene će imati fleksibilno radno vreme i druge pogodnosti

  • 5

"Kanal 4" pokreće svoju prvi program za zaposlene žene u menopauzi, a sve u nastojanju da normalizuje ovu "tabu“ temu.

Ovaj program će podržati žene koji trpe simptome u menopauzi kao što su vrućina, anksioznost i umor, tako što će im omogućiti  fleksibilno radno vreme i plaćena odsustva ako se ne osećaju dobro zbog nus-pojava.

Strategija, za koju "Kanal 4" kaže da je prva poznata među britanskim medijskim kompanijama, takođe će ponuditi zaposlenima privatni, rashlađeni i mirni radni prostor, procenu na radnom mestu kako bi se osiguralo da njihovo okruženje ne pogoršava njihove simptome i niz sredstava za podršku i usmeravanje.

TAMABEPA, menopauza, PMS, menstruacija, stomak, creva, rak jajnika, jajnici, stomačni problemi

Foto-ilustracija: Profimedia

Kao deo politike, "Kanal 4" će predstaviti brigu o svesti o menopauzi svojim vodećim timovima. Emiter je najavio svoju posvećenu akciju na Svetski dan menopauze.

- Ovo je "Kanal 4" koji želi da ovu tabu temu učini vidljivijom i nadamo se da će ovaj fantastičan projekat nadahnuti mnoge kompanije da podrže žene na njihovim radnim mestima u tranziciji kroz menopauzu - rekao je Alek Mahon, izvršni direktor kanala 4.

Istraživanje kaže da 59% žena koje dožive simptome menopauze na radnom mestu, osećaju da menopauza negativno utiče na njihov rad.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Kalamiti Džejn

    Da vidim tu seljačinu (u proseku) od šefa, kako će to da uvede!? Taj ne vidi šumu od drveta. Kakva crna žena! Osim u sexu. Ne zanima ga bre. Lepa ideja, svakako. Neostvariva. Nek brine društvo o zdravlju mladih, da mogu da rađaju i dožive menopauzu. Lako ćemo. Kao do sada

  • Da

    Treba zenama olaksati sve sto je nekako ljudski. Zene su majke, ne zaboravimo! Zato sto imaju taj dar da donesu dete na svet, mora se razumeti i pms, i bolni ciklusi, i, nekoj, postporodjajna depresija, kao i menopauza...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima