Preživeti sezonu slava: Evo kako da ne dobijete 2kg po slavi, ali i kako da se rešite mamurluka

Nutricionistkinja Ana Petrović ekskluzivno za "Telegraf" otkriva trikove uz pomoć kojih ćete "preživeti" nadolazeću sezonu slava.

  • 15
Ana Petrović nutricionista foto: Telegraf Video

Na pitanje kako da se ne ugojimo za vreme sezone slava, Ana Petrović savetuje da je prekopotrebno da se ograničimo i dogovorimo sami sa sobom šta ćemo pojesti.

- Jako je bitno postaviti cilj i znati zbog čega to radimo - da li zbog zdravlja ili estetike, ali bitno je ograničiti se. Nikada ne moramo da pojedemo sve. Posle obilnog obroka čovek ne može lepo da spava, teže se budi, sam zna da je teži još 2kg, otečen je, ima gasove, mučninu, pa mora da konzumira lekove protiv gastrointestinalnih tegoba jer dolazi do povraćaja sadržaja i drugih problema. Jasno je da apoteke u tom periodu rade najbolje. - ističe.

A šta da radimo ako na slavi preteramo sa pićem?

- Pošto alkohol stvara kiselu sredinu, jer je u pitanju čist šećer neophodno je da se koristi neka baza koja će da neutrališe te kiseline. To može biti jabukovo sirće, pa zavisno od telesne težine treba popiti jednu do dve kašike jabukovog sirćeta razblaženog u što toplijoj vodi do 200ml.

O namirnicama koje najviše goje na slavama, ali i o alkoholu Ana Petrović govori u videu u nastavku.

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    29. oktobar 2019 | 21:01

    Sto se pica tice jedna rakija posle pijanstva resava problem

  • Ja

    29. oktobar 2019 | 23:05

    Nemaš ti pojma ženo! Reče prošli put da je ketoza stanje opasno po organizam i osta živa. Zapali diplomu slobodno!

  • Bojan

    30. oktobar 2019 | 00:11

    Hahahaahah 2 kg po slavi. Nije problem sta i koliko se jede i pije za slavu već izmedju slava znači svaki dan. Ako se pazi svaki dan onda nije strašno i da za slavu pojedete malo više

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA