• 15

Preživeti sezonu slava: Evo kako da ne dobijete 2kg po slavi, ali i kako da se rešite mamurluka

Nutricionistkinja Ana Petrović ekskluzivno za "Telegraf" otkriva trikove uz pomoć kojih ćete "preživeti" nadolazeću sezonu slava.

  • 15

Na pitanje kako da se ne ugojimo za vreme sezone slava, Ana Petrović savetuje da je prekopotrebno da se ograničimo i dogovorimo sami sa sobom šta ćemo pojesti.

- Jako je bitno postaviti cilj i znati zbog čega to radimo - da li zbog zdravlja ili estetike, ali bitno je ograničiti se. Nikada ne moramo da pojedemo sve. Posle obilnog obroka čovek ne može lepo da spava, teže se budi, sam zna da je teži još 2kg, otečen je, ima gasove, mučninu, pa mora da konzumira lekove protiv gastrointestinalnih tegoba jer dolazi do povraćaja sadržaja i drugih problema. Jasno je da apoteke u tom periodu rade najbolje. - ističe.

A šta da radimo ako na slavi preteramo sa pićem?

- Pošto alkohol stvara kiselu sredinu, jer je u pitanju čist šećer neophodno je da se koristi neka baza koja će da neutrališe te kiseline. To može biti jabukovo sirće, pa zavisno od telesne težine treba popiti jednu do dve kašike jabukovog sirćeta razblaženog u što toplijoj vodi do 200ml.

O namirnicama koje najviše goje na slavama, ali i o alkoholu Ana Petrović govori u videu u nastavku.

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Komentari

  • Miki

    Nisam neki hemičar ali nije jasno kako jabukovo sirće može da bude baza!

  • Bojan

    Hahahaahah 2 kg po slavi. Nije problem sta i koliko se jede i pije za slavu već izmedju slava znači svaki dan. Ako se pazi svaki dan onda nije strašno i da za slavu pojedete malo više

  • branko

    pa valjda kultura i obicaji na slavi zahtevaju da se ne bude prozdrljivo, nego bas slava treba da nas podseti na umerenost u svemu, na umerenost u jelu a i u picu, uostalom slava je slavski kolac, sveca i zito

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima