• 4

Ako ne znate koja ste krvna grupa možete da budete u velikom problemu

Da li znate koja ste krvna grupa?

  • 4

Krvna grupa može da utiče na ceo vaš život, a ipak postoje neki ljudi koji ne znaju koja su krvna grupa.

Jako je važno da znate da li ste krvna grupa A, B, AB ili 0 jer u nekim trenucima to može da vam spasi život.

1. Poznavanje krvne grupe može da vam spasi život

U slučaju saobraćajne nesreće ili nekakve druge nezgode poznavanje krvne grupe bi moglo da vam spasi život ako vam je potrebna transfuzija krvi. Utvrđivanje krvne grupe radi se vrlo jednostavno, a možete i dobrovoljno da date krv pri čemu mogu da vam odrede i krvu grupu.

2. Krva grupa može da vam pomogne u izboru najbolje ishrane

Specifična krvna grupa ima predispozicije ka određenim bolestima i slaže se sa određenim namirnicama, pa se ''jesti ispravno za svoju krvnu grupu'' odnosi na pokušaj da unetom hranom smanjimo rizik od mogućih bolesti i regulišemo sopstveni metabolizam.

Ovakav način ishrane i teorija o krvnim grupama zasnovana je na naučnoj osnovi ali nije dokazana pa više postoji kao korisna informacija koja služi kako bolesnima, tako i zdravima. Prema teoriji, vrsta proteina koja se nalazi u hrani u zavisnosti od tipa krvne grupe ponaša se kao antigen i dovodi do hemijske reakcije u dodiru sa antigenima iz naše krvi i uništava ih.

krvna grupa

Foto: Pixabay.com

3. Krva grupa otkriva vašu genetiku

Ako znate koja ste krva grupa bolje ćete razumeti kako vaše telo reaguje na određenu hranu, kojim ste bolestima skloni, kako reagujete na stres, kako starite, itd...

Pomoću krve grupe možete da napravite najbolji način ishrane za vaš organizam, možete da saznate kojim ste bolestima skloniji te da putem preventive se na vreme zaštitite od različitih bolesti...

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Jeca

    Samo primitivci neznaju svoju krvnu grupu...

  • Cika Velja

    Za jednu godinu,u svetu UMRE 100.000 osoba zbog posledica transfuzije krvi,pa hajd sad da na Trg Republike naguramo 100.000 ljudi,da sninino tu masu dronom i malo razmislimo...jel to malo???

  • Marko cg primorje

    O negativna ..ej nula i jos negativna😂 mozes svakome da das.. kakva humanost ..a samo svoju da primis ..pisebni ljudi😉

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima