Dvadeset godina su je mučile nepodnošljive migrene, a onda se izlečila kad je ovo prestala da jede

Teško se oprostila od svoje omiljene hrane...

  • 0
Leia Harrison Leja Harison / Foto: Instagram/leiaharrison.gf

Leja Harison (31) je dve decenije patila od jakih migrena. Mislila je da je u pitanju tumor mozga, ali je test intolerancije na hranu pokazao drugačiji rezultat.

- Volela sam makarone sa sirom, pastu sa sirom spremljenu na bilo koji način, ali se ispostavilo da oni ne vole mene - izjavila je Leja.

Još od tinejdžerskog doba, Leja je patila od migrena koje su bile toliko žestoke da su je neretko dovodile do plača. 

Pila je jake lekove protiv bolova od kojih je nekad spavala po ceo dan. Plašila se da je u pitanju tumor mozga, koji je bio uzrok smrti njenog ujaka.

Leia Harrison Leja Harison / Foto: Instagram/leiaharrison.gf

Analiza krvi je pokazala da Leja zapravo ima intoleranciju na mlečne proizvode, kao i na jaja, kvasac i pšenicu, pa je u potpunosti morala da promeni svoju ishranu.

Čim je prestala da jede svoju omiljenu - makarone sa sirom - odmah se osetila bolje.

- Sad bolje funkcionišem na poslu. Mogu da se fokusiram i ne osećam se umorno nakon ručka. Više se ne plašim da će mala glavobolja proizvesti nešto gore - ističe Leja.

Iz NHS (Nacionalni zdravstveni centar u Ujedinjenom Kraljevstvu) navode da ishrana može biti ključni uzrok migrena. Pretpostavlja se da oko 6 miliona ljudi u Ujedninjenom Kraljevstvu pati od jakih glavobolja. Sastojak "tiramin" koji se nalazi u određenoj hrani, kao što su sir čedar, stilton i kamember, kao i u suhomesnatim proizvodima, može biti problematičan za određene ljude.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA