≫ 

Swiss Rockets menja način na koji smo do sada istraživali rak: Vrhunski stručnjaci obrću igru!

Kompanija Swiss Rocket koja se bavi istraživanjima na polju medicine, razvila je unapređeni poslovni model kako bi što bolje odgovorila na izazove koje nameće borba protiv raka ulažući u najperspektivnije tehnologije i terapije današnjice.

  • 0
celije raka, rak Foto: Pixabay/Ćelije raka

Novi poslovni model doneće brojne prednosti, pre svega pacijentima obolelim od raka, ali i istraživačima novih terapija, kao i investitorima. Metode lečenja u budućnosti u terapijskoj oblasti onkologije biće identifikovane, podržane i komercijalizovane kombinovanjem usluga iz fonda za nove onkološke projekte - odnosno, ciljanim ulaganjima u celokupni razvojni proces novih lekova, primenom znanja stručnjaka i putem sopstvene globalne distributivne mreže kompanije.

Pristup ove kompanije razlikuje se prvenstveno jer usko sarađuje sa univerzitetima, istraživačkim institucijama i priznatim stručnjacima. Integrisani ekosistem će pružiti podršku istraživačima u njihovom radu na novim supstancama protiv raka. Radni procesi povezani sa prikupljanjem i analizom uzoraka tkiva biće značajno poboljšani sa ciljem da personalizovana dijagnoza postane pristupačnija. Swiss Rockets će mobilisati velika finansijska sredstva za razvoj revolucionarnih terapija.

- Iz sopstvenog iskustva znam koliko je za razvoj uspešne kompanije važno stvoriti okruženje koje podstiče saradnju između preduzetnika i stručnjaka. Swiss Rockets ima pravi tim koji će ponuditi rešenja u terapijskim oblastima raka, brzinom i snagom rakete. - kaže Veselin Jevrosimović, predsednik Upravog odbora kompanije Swiss Rockets AG.

Nano-robot napada ćelije raka Foto: Profimedia/Sciencephoto RM

Dr Vladimir Cmiljanović, izvršni direktor kompanije rekao je da je ambicija kompanije stvori novi revolucionarni proboj na polju lečenja raka.

- To uključuje razvoj novih aktivnih sastojaka i poboljšane dijagnostike. Naše praktično iskustvo u istraživanju raka postavlja nas u idealnu poziciju da pružimo najbolje moguće uslove rada stručnjacima koji rade na našim projektima. - rekao je on.

Swiss Rockets trenutno razvija nekoliko inovativnih aktivnih sastojaka i medicinskih uređaja koji imaju potencijal da budu naširoko primenjivana u terapiji protiv raka. To uključuje vakcine protiv raka dojke, imunoterapije protiv leukemije, lekovi protiv HPV virusa, raka grlića materice i novi uređaje za biopsiju. Većina ovih proizvoda je još uvek u fazi testiranja dok je uređaj za biopsiju već dostupan na tržištu.

Ćelije raka pretvorene u masno tkivo Foto: Department of Biomedicine, University of Basel

Kompanija Swiss Rockets AG osnovana je 2018. godine sa predstavništvom u Bazelu, a za cilj ima stvaranje novih tehnologija i terapija za lečenje raka. Upravnim odborom predsedava Veselin Jevrosimović, uspešan preduzetnik i osnivač Comtrade-a, jedne od najvećih IT kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnivač i izvršni direktor Swiss Rockets-a je dr Vladimir Cmiljanović, medicinski hemičar sa više od 15 godina iskustva u razvoju lekova protiv raka. Zajedno sa sestrom dr Natašom Cmiljanović, suosnivačem i glavnim naučnim savetnikom Swiss Rockets-a, razvio je onkološke lekove na Univerzitetu u Bazelu, a potom osnovao i uspešno vodio nekoliko biotehničkih kompanija.

Ostali članovi odbora su prof. dr Majkl N. Hol, poznati istraživač i profesor Biozentrum-a Univerziteta u Bazelu i Andre Debruner, finansijski ekspert i menadžer fondova u Northern Trust Corporation. Manuel Ebner, strateški savetnik Swiss Rocketsa i generalna direktorka Switzerland at the Bank of America Meril Lič, kao i dr Thomas Sander, naučni savetnik Swiss Rocketsa i jedan od prvih zaposlenih biotehničke kompanije Actelion, takođe su suosnivači Swiss Rockets AG.

Video: Nova metoda hemoterapija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA