• 14

Danica Grujičić: Stopa maligniteta u Srbiji upadljivo povećana

"Ne može se posle užasavajućih stvari koje su oni uradili tokom 1999. godine, nešto dešavati u Srbiji, a da to ne oseti Hrvatska, Mađarska, Grčka, Albanija u krajnjem slučaju"

  • 14

U Srbiji je u ovoj godini, prema nezvaničnim podacima, 58.000 novoobolelih od maligniteta, navela je direktorka Instituta za onkologiju Danica Grujičić na Prvom srpskom lekarskom kongresu u Kosovskoj Mitrovici.

Na skupu na kojem se diskutovalo o posledicama NATO bombardovanja, istaknuta je potreba da uporedo sa skupštinskom, postoji i stručna vladina komisija za ispitivanje posledica bombardovanja NATO-a.

Direktorka Instituta za onkologiju Danica Grujičić istakla je da je stopa maligniteta u Srbiji upadljivo povećana, posebno kod dece, i da formiranje naučne komisije i njeni dokazi mogu da budu jedini način kojim se može dokazati šta su građanima Srbije uradili tokom bombardovanja.

Smatra da je to bio ekološki genocid i ekološka katastrofa regionalnih razmera.

"Ne može se posle užasavajućih stvari koje su oni uradili tokom 1999. godine, nešto dešavati u Srbiji, a da to ne oseti Hrvatska, Mađarska, Grčka, Albanija u krajnjem slučaju", rekla je Grujičićeva.

Prema tome, kako je ukazala direktorka Instituta za onkologiju, znali su šta rade.

(Telegraf.rs/RTS.rs)

Komentari

  • Дејан Младеновић

    Не могу да верујем да је 58.000 ново оболелих од нато карцинома за 2019 у Србији!!' То је скоро 1% укупне наше популације

  • Boža zemunac

    Dr. Danice Grujičić živi bili i Bog vas čuvao.

  • Raja

    Molim konkretne brojke pa da znamo pravo stanje kod nas I u zemljama koje doktorka pominje.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima