• 0

Kafa koja topi kilograme: Priprema se na isti način kao crna kafa, a najbolje će je zasladiti med

Da li ste od onih koji ne mogu da započnu jutro bez šoljice vruće kafe?

  • 0

Da li vas mirišljava i aromatična kafa čini energičnim? A šta ako kažemo da ova navika može da vam pomogne i da smršate? Zanimljivo zar ne? Ali za to morate biti pažljivi dok birate kafu.

Ne smeđa kafa već zelena može biti vaš novi prijatelj za mršavljenje. Prema istraživanjima, redovno uzimanje zelene kafe zajedno sa zdravom hranom i redovnim vežbanjem može vam pomoći da brzo izgubite te dodatne kilograme.

Zelena zrna kafe nisu pržena i zato sadrže jedinjenje koje se naziva hlorogena kiselina. Poznato je da ovo jedinjenje ima antioksidativne efekte koji pomažu u rešavanju stresa, što najviše doprinosi debljanju. Takođe, hlorogena kiselina vam može pomoći da se oslobodite viška masnoća povećanjem osnovne vrednosti metabolizma u vašem telu. Ovo može potencijalno smanjiti oslobađanje glukoze u krvotoku kroz jetru. Kao rezultat toga, vaše telo počinje sagorevanje viška masnoće i gubite težinu.

I ne samo to, konzumiranje zelene kafe može vas činiti sitim i sprečava prejedanje što je glavni razlog debljanja. Ovo je važno za ljude koji nemaju kontrolu nad porcijom hrane, prenosi India News.

Kako pripremiti i konzumirati zelenu kafu?

Zelena kafa se može pripremiti na isti način kao i crna kafa. Kafi možete dodati med ili cimet, kako biste joj dodali ukus. Iako možete popiti zelenu kafu u bilo koje doba dana, njeno konzumiranje neposredno nakon obroka smatra se izuzetno korisnim. Na taj način možete držati kontrolu šećera u krvi i može vam u efikasnom mršavljenju.

M.D.

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima