≫ 

Pogledali smo u kristalnu kuglu: Ovo će biti 5 najvećih trendova u ishrani za 2020. godinu

Izbacimo staro i ubacimo nešto svetlo, sjajno i novo. Opraštamo se sa 2019. i pozdravljamo ovih pet uzbudljivih trendova u hrani

  • 0
kuvanje foto: pixabay.com

Sačuvajte planetu

Raskrstili ste sa plastičnim slamkama, nosite svoju šolju kada kupujete „kafu za poneti“, a u 2020. godini verovatno ćete zameniti rozbratnu odreskom napravljenim od pečurki. Prema tvrđenju Whole Foods, potrošnja mesno-biljnih mešavina i mesa uzgojenog uz nižu potrošnju ugljenika je u porastu. Već smo pronašli nove načine da sledite Gretu Tanberg u kuhinji - počnite od izbacivanja plastične folije.

Bon apeti kanal Printscreen: YouTube/Bon Appetit

Kuvanje kod kuće je cool zahvaljujući novoj grupi Jutjub zvezda

Ako nam meteorski uspon Bon Appétit  Jutjube kanala govori bilo šta, onda je više nego ikad cool kuvati kod kuće - čak i ako je vaš prethodni repertoar uključivao samo jaja. U narednoj godini predviđamo da će se čak i početnici kulinari hvaliti neverovatnim jelima koju su napravili sinoć i majstorski raspravljati o kuvarima sa televizije.

Fensi francuski deserti kod kuće? Très Chic

Ove godine voleli smo vaše rustične domaće poslastice, ali naredne idemo na izlet u Francusku i uživamo u klasičnim francuskim desertima kao što su lončići s kremom i čuveni tart sa jabukama u našoj vlastitoj kuhinji. Ne brinite: iako su vrlo sofisticirani, oni su jednostavni za pravljenje, kao, recimo pita.

restoran foto: pixabay.com

Ne nazivajte to večerom... Ali budite domaćin

Ako kod kuće kuvate nešto ukusno, možete pozvati i svoje prijatelje. To je način razmišljanja za 2020. godinu koji preovlađuje. Novi kuvar Alison Roman, „Ništa fensi: Jednostavna jela za druženje s ljudima“, već je bestseler u svetu, a on nas uči umetnosti druženja uz hranu bez probijanja budžeta. Možete podeliti i nešto što ste kupili gotovo u samoposluzi, važno je da se družite.

Što je manje pića, to bolje

Spajkt selceri, piva s malim procentom alkohola, bezalkoholni kokteli. Budućnost je tu i... pitka je. Očekujemo da će se trend smanjenja promila i ispijanja bezalkoholnih pića koji je počeo tokom 2019. godine nastaviti i u 2020, bilo da je to u obliku wellness koktela napravljenih od lekovitih  biljaka i botaničkih proizvoda, ili laganih penušavih vina sa malim procentom alkohola, tvrdi PureWow.com.

V.N.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA