≫ 

"Radije ću umreti nego što ću ovo popiti": Samo jedna šolja odnosi grip kao od šale, ali...

Isprobajte recept za čudotvoran napitak koji će potpuno zaštititi vaše zdravlje u sezoni prehlada

  • 1
Napitak od djumbira i limuna Foto: Pixabay

Pored mnogobrojnih prirodnih sredstava za podizanje imunog sistema, na internetu se pojavio recept za čudotvorni napitak koji se, zahvaljujući kombinaciji lekovitih biljaka, uspešno bori sa prehladom i gripom.

Moćan eliksir se pravi od jednog korena đumbira, koji se iseče na četiri jednaka dela, oljušti i isitni, a zatim se pomeša sa 12 čena istinjenog belog luka i četiri štapića cimeta.

Zatim se u pripremljenu smesu dodaje prepolovljena ljuta papričica, ruzmarin, pomorandža, jabuka, dva limuna, crni luk, dve kašike meda i jedna šolja jabukovog sirtćeta.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Tasty (@buzzfeedtasty) on

Što se tiče pripreme, sastojke je potrebno pomešati u velikoj staklenoj tegli, a zatim odložiti u frižider i ostaviti da odstoji od tri do šest nedelja, u zavisnosti od toga koliko želite da bude jak i začinjen napitak.

Nakon toga smesu treba da procedite kroz rešetku, a potom dobijeni napitak možete prebacite u manju teglu i držite u frižideru jedan mesec.

Eliskir možete piti samostalno ili u kombinaciji sa čajem, a važno je da znate da za jelo treba da koristite isključivo drvenu kašiku.

Komentari na internetu su pak, bili raznoliki. Dok se jedni kunu u ovaj napitak i tvrde da odnosi grip za par dana, drugi su rekli da će "radije umreti od gripa, nego popiti ovaj bućkuriš".

Da li biste ga vi probali?

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA