≫ 

6 načina na koje se Rusi bore protiv mamurluka: Jedan je čak lično izmislio i car Nikolaj II

Narodni lekovi u koje se Rusi kunu kada je mamurluk u pitanju

  • 0

Pored svih ruskih stereotipa koji se tiču votke i neobičnih izbora u ishrani, postoje i oni o kontroverznim lekovima za mamurluk. Stoga sledeći put kada preterate sa alkoholom setite se kako Rusi rešavaju mamurluk.

Kiseli krastavčići

Najpopularniji lek za mamurluk u Rusiji su definitivno kiseli krastavčići koji dovode u ravnotežu natrijum i vodu u organizmu. Kažu da odnose mamurluk kao od šale.

Kiseli kupus

Riznica vitamina C i probiotika! E, tako Rusi kiselim kupusom odgovaraju nadraženom probavnom sistemu i zadržavanju vode u organizmu.

Jogurt

Fermentisani mlečni proizvodi takođe pomažu u ublažavanju probavnih smetnji i pozitivno utiču na nivo šećera u krvi, stvarajući potrebno pojačanje energije. Zato pre sledeće pijanke, prvo popijte jogurt ili kefir i nećete ni imati mamruluk.

Paradajz

Bogat likopenom, paradajz umiruje upale u vašem stomaku. Nekoliko oguljenih paradajza sa malo soli ili čašica soka od paradajza izuzetno su jednostavan, ali efikasan lek protiv mamurluka.

Limun, kafa i šal

Kažu da je ovaj "lek" izmislio car Nikolaj II zbog čega ga danas zovu "nikolaška", a postoji i istoimeni koktel. Sipajte malo mlevene kafe i šećera u prahu na krišku limuna. Pojedite jedan zalogaj i sve to "sperite" čašicom votke ili rakije.

Jaja

Prepuna aminokiselina, jaja poboljšavaju rad jetre i pomažu u izbacivanju toksina. Samo istinski hrabri mogu isprobati sledeći recept - izmešajte jedno sirovo jaje, kašiku soka od limete, prstohvat bibera i soli, a zatim sve popijte naiskap. Deluje samo ako se uzima na prazan stomak.

Postoji i druga verzija koju je prijatnije kozumirati: iscedite sok od jednog limuna i tri narandže, pa ga pomešajte sa jednim žumancetom i tri kašike meda.

Video: Šest načina da preživite praznični mamurluk i svi su jeftini!

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA