• 14

Apstinencija utiče na telo žene, a posledice su razočaravajuće

Naučnici potvrđuju da žene koje ređe vode ljubav brže ulaze u menopauzu

  • 14

Žene koje imaju seksualne odnose bar jednom nedeljno kasnije ulaze u menopauzu nego što je to slučaj sa damama koje imaju polni odnos jednom mesečno.

Naučnici sa Univerzitetskog koledža u Londonu analizirali su podatke studije koja se bavi zdravljem žena širom SAD. Reč je o najraznovrsnijem i najreprezentativnijem istraživanju koje je obuhvatilo zajednička iskustva iste ciljne grupe u dužem vremenskom intervalu. Predmet istraživanja bila je menopauza.

- Nalazi studije pokazuju da telo ne stimuliše ovulaciju, ukoliko nema redovnog seksualnog kontakta. Organizam prirodno bira da li će energetski potencijal koristiti za produžetak vrste ili bi se energija mogla uložiti za npr. čuvanje unuka - objašnjava autorka studije Megan Arnot.

Kontroverzna ideja o smanjenju plodnosti zbog brige o porodici vezana je za predistorijski period i naziva se "Hipoteza bake". Razvila se kako bi smanjila reproduktivni raskorak između žena različitih generacija. Hipoteza pokušava da objasni potrebu dama u poznim godinama da se više uključe u čuvanju unuka i kućnim poslovima, piše Sky news.

Naučnici tvrde da je besmisleno trošiti energiju tela na ovulaciju ukoliko se zna da zbog nedostatka seksualne aktivnosti neće doći do trudnoće.

- Menopauza je neizbežna i ne postoje medicinske metode koje bi je odložile ili sprečile. Ipak, rezultati studije pokazuju da se vreme menopauze može predviteti, zahvaljujući praćenju reproduktivnog potencijala žene - objašnjava profesorka Rut Mejs.

Video: Ovaj vibrator je možda pametniji od svakog muškarca jer žene sigurno dovodi do orgazma

(N.N.)

Komentari

  • Mariana

    Apstinencija menopauza uobicajno kod svake zene koja predje 50

  • Sanja

    Svaki dan imam Sex sa svojim dragim a ako jedan dan preskocim sutra obavezno dva puta 😊💃

  • Luka

    Uh koja poza😍 namjestila se👍👍💙

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima