≫ 

"Prestao sam da pušim, ali me Kinez maj frend ponudio cigarom": Pričali smo s pušačima u Beogradu

U Srbiji se 31. januara obeležava Nacionalni dan bez duvanskog dima

  • 6

Pitali smo naše sugrađane, koliko dugo puše, zašto još uvek nisu ostavili cigarete i da li će prestati kada se uvede Zakon o zabrani pušenja?

Poskupljenje cigareta i potpuna zabrana pušenja na javnim mestima mere su koje će da zadese pušače u Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji, naveo je za "Politiku" Nebojša Lazarević, član Užeg pregovaračkog tima Srbije sa EU krajem prošle godine.

Iako statistika pokazuje da se u globalu broj pušača u Srbiji smanjio za 2 odsto pa u poređenju sa 2018. godininom kada je pušilo 37 odsto punoletnih građana, u 2019. godini taj procenat je 35, Srbija je i dalje među zemljama sveta u kojima se najviše puši.

Učestalost pušenja ćete možda bolje shvatiti ako znate podatak da u Srbiji puši svaki treći muškarac i svaka četvrta žena.

Teši nas i podatak da svaki peti pušač razmišlja o tome da ostavi cigarete, ali znamo da je za to potrebna jaka volja i odlučnst.

Pogledajte kakve smo odgovore dobili u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs/B.K./I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    31. januar 2020 | 16:53

    Iz sopstvenog iskustva, tvrdim, ako zelite ostavicete cigatere. Dovoljno je reci, dosta je. Zatvoriti tu stranicu. Ne pusim, od jednog takvog dana pre deset godina. Samo hrabro.

  • Iva

    31. januar 2020 | 19:12

    Isto tako, mene bas briga sto Vi sto pusite necete da prestane. Uuuuu znate kako me briga. Vi i sami u sustini znate sta vam otrovi rade ... Iz iskustva...evo ja recimo ne pusim vec 5 godina. Tek posle trece godine mogu da kazem da su m8 svi zdravstveni parametri ma visem nivou. O smradu i vonji da ne pricam. A vama niko ne brani. Samo napred.

  • Ćupričanin

    31. januar 2020 | 17:17

    Nemoj da pijes nemoj da pusis nemoj da se drogiras ne jedi secer so masno leba itd Nije mi jasno kako ne shvatate da cemo svi mi zavrsiti na istom mestu,i vi sto zivite “zdravo” i mi sto ne je..mo zivu silu... Znam mnoge ljude koji su ziveli po strogim kriterijumima i zavrsili su karijeru ranije,ne mora da znaci... a sto se tiče zabrane,pametno je da se ne pusi unutra a napolju daj da vidim ko ce da mi napise kaznu.. malo su ga preterali,i meni smetaju ovi sto ne puse pa nikom nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA