Sir koji snižava krvni pritisak: Idealan za one sa hipertenzijom koji ne mogu da žive bez kačkavalja

Italijani su rešili da spoje lepo i korisno

  • 0

Oni koji imaju visok pritisak znaju da bi trebalo da izbegavaju slanu hranu, posebno sir. Međutim, lepe vesti stižu nam iz Italije gde se radi na kreiranju novog sira, sličnog parmezanu koji ne samo da neće dizati pritisak, već će uticati na njegovo normalizovanje.

Grana Padano imaće za cilj da snizi pritisak kod pacijenata koji pate od hipertenzije, a na njegovom usavršavanju rade naučnici iz bolnice Guljermo de Salićeto i sa Univerziteta CSC. Naravno, i ovde će pacijenti morati da vode računa o umerenosti, pa će preporučena dnevna doza iznositi 50 do 60 grama.

A kako će tačno ovaj sir snižavati pritisak?

sir, parmezan Foto: Pixabay.com

Peptidi koji se nalaze u siru imaju za cilj da spreče veliku količinu enzima da prodru u krvi i indirektno povećaju krvni pritisak.

- Imaće slično dejstvo kao lekovi koje koriste ljudi sa hipertenzijom - izjavio je Đuzepe Kripa dodajući da će biti jedna od najzdravijih namirnica koje možete da koristite u ishrani.

Ako uzmemo u obzir da svaka treća odrasla osoba ima neki vid hipertenzije, ali i visok krvni pritisak onda će Grana Padano biti oberučke dočekana i u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA