≫ 

Obavezno ih čistite: Niko ne obraća pažnju na ove lične stvari, a putem njih se može preneti virus

Zdravstvena radnica otkriva kako najlakše može da se prenese korona virus

  • 0
Torba Foto: Pixabay

S obzirom da je korona virus u punom jeku, zdravstveni stručnjaci su se oglasili u medijima i upozorili da se putem pojedinih ličnih stvari, poput torbi, nakita i garderobe, može preneti ova bolest

Osim što je važno da se redovno peru ruke i garderoba, kako bi se sprečilo širenje virusa, sada je jedna medicinska sestra otkrila postoje još neki načini kako da zaštitite sebe, ali i ljude oko vas.

U objavi na Fejsbuku, žena iz Australije je istakla da se virus može preneti na neočekivane načine, odnosno putem prstenja, odeće i tašni, posebno ukoliko ih stavljate na svoj krevet ili fotelju.

- Moram da priznam da sam preterano opsednuta čistoćom, što ne čudi jer sam medicinska sestra i stvarno svašta vidim u bolnici. higijena je veoma važan deo mog života i zato upozoravam sve ljude da ne stavljaju prljavu garderobu, koju su nosili napolju, ili torbu na krevet - napisala je ova zdravstvena radnica na svom Fejsbuk nalogu.

Mnogi eksperti su savetovali da se svakog dana čisti mobilni telefon, ali i nakit može da predstavlja leglo bakterija. Zato ova medicinska sestra koristi alkoholna i dezinfekciona sredstva, kao i antiseptičke maramice za brisanje vereničkog prstena.

prsten, verenički prsten, burma, ruka Foto: Telegraf

- Svakog dana skinem prsten i očistim ga uz pomoć sredstva na bazi alkohola. Ko zna šta se sve može kriti u ovim malim izgraviranim delovima? - kazala je.

Medicinska sestra je na kraju otkrila da uvek čisti dasku za WC šolju sa dezinfekcionim sredstvom i toaletom papirom, a posebno je upozorila ljude da ne koriste mašine za sušenje ruku.

- Ne upotrebljavajte ih. Bakterije se razmnožavaju u ovim uređajima jer oni sadrže vlagu (vodu) i toplotu. Zato uvek koristite papirne ubruse - napomenula je.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA