≫ 

ISPRAVKA Tvit genetičara Stojkovića pogrešno prenet kao znak da je pronađen lek za kovid

Tvrdnje o efikasnosti hidroksiklorokina, i stopi izlečenja od 100 % kad je kombinovan sa azitromicinom, koje su mediji preuzeli iz tvita Miodraga Stojkovića, bez informacije da se radi o studiji čiji rezultati tek treba da budu potvrđeni, nisu potvrđene

  • 16
Dr Miodrag Stojković Printskrin: Youtube/Dobro Jutro - Jovana & Srđan

Ne prestaje potraga za lekovima koji olakšavaju simptome ili nude izlečenje kod obolelih od kovida-19.

Naš priznati genetičar dr Miodrag Stojković objavio je rezultate istraživanja francuskih naučnika o leku protiv malarije, prenosi Nedeljnik.rs.

- Posle kineskih, i naučnici iz Francuske tvrde da lek protiv malarije (hydroxychloroquine) kod 70% pacijenata obolelih od COVID-19 dovodi do izlečenja – posle 6 dana terapije. Kod pacijenata koji su dodatno tretirani antibiotikom (azithromycin) uspešnost je 100% - napisao je Stojković na Tviteru.

Istraživači su radili sa 36 ispitanika koji su bili zaraženi korona virusom. Neki su dobili samo hydroxychloroquine, neki kombinaciju tog leka i antibiotika, a kontrolna grupa nije dobila ništa.

Tvrdnje o delotvornosti hidroksiklorokina i stopi izlečenja od 100% kada je ovaj lek kombinovan sa azitromicinom, koje je Nedeljnik preuzeo iz objave Miodraga Stojkovića na Tviteru, bez informacije da se radi o studiji čiji rezultati tek treba da se potvrde, nisu potvrđene.

Iako su kineski i francuski lekari tvrdili da je kombinacija hidroksihlorohina i azitromicina efikasna u borbi protiv korona virusa, istraživanje je pokazalo da je francuska studija pružila vrlo malo korisnih informacija o tome i da takve tvrdnje predstavljaju dezinformaciju.

Video: Ispovest lekara koji je izvršio 9 autopsija na umrlima od korone: U plućima smo našli samo sluz

Napomena: Prvobitni tekst, kao i broj učesnika studije, izmenjen je na osnovu analize portala Raskrinkavanje.

(Telegraf.rs/Nedeljnik.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sl

    20. mart 2020 | 09:36

    Paaaa,zasto onda ne pocnu da ih koriste svuda,sta se ceka koji moj?

  • BASA

    20. mart 2020 | 10:10

    Znaci treba piti " Sveps Indian Tonic Water " , zato sto u sastavu ima Kinina a , to je zastita od " Malarije " ! Aj' da probamo i to ! A , moze i kao koktel sa Dzinom !

  • SM

    20. mart 2020 | 09:52

    Imamo li mi ta dva leka?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA