• 0

Sportski doktor upozorava: Izbegavajte aktivnosti napolju, evo zašto mogu da budu rizične

Evo zašto rekreacija napolju u vreme pandemije nije dobra ideja

  • 0
Trčanje, zima

Foto: Pixabay

U vreme vanrednog stanja u Srbiji zbog korona virusa najbolje je da vežbate kod kuće.

Iako i dalje na Adi, Košutnjaku i drugim izletištima u Beogradu, ali i po ulicama gradova možemo videti ljude koji se rekreiraju – trče i igraju fudbal i košarku u parkovima, predsednik evropske federacije sportskih doktora u Italiji Frančesko Kasasko kaže da to nije dobra ideja.

- Nemojte džogirati, čak ni kada ste sami jer i tako stavljate sebe u rizik od zaraze. Svako ko trči uhvatiće se za neku šipku, klupu da se istegne, odmori jer to su neke navike od kojih ćemo se teško u trenutku odviknuti – kazao je on.

- Izlazim samo jednom dnevno zbog potreba posla, ali u ostalim slučajevima pridržavam se mera karantina - dodao je.

Frančesko smatra da trčanje po ulicama treba da izbegavamo, pa čak i ako je reč o onim manje prometnim.

- Svako ko krši građanske obaveze predstavlja rizik po društvo. Sada nije vreme da se ponašamo van propsianih pravila. Ne mogu da se ne zapitam kako su baš sada Italijan odjednom postali sportisti – rekao je sportski doktor.

- Aktivnost u vašem domu odlična je alternativa i bez vežbanja na terasi i u dvorištu. Postoji obilje treninga koje možete pratiti preko interneta. Mnogi u kućama imaju sobne bicikle, sada je vreme da ih upotrebite – zaključio je Frančesko Kasasko.

Na internetu postoji veliki broj sajtova koji korisnicima nude različite vidove rekreacije u kućnim uslovima. Bez obzira da li ste početnik ili vam teško padaju zabrane rada teretana, sajtovi sa besplatnim vežbama pomažu da očuvate vitku liniju i steknete zdrave navike.

Video: Ivana Španović trenira sa dečkom u izolaciji

(Telegraf.rs/B.K.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima