• 0

Trijaža pacijenata pre ulaska u opštu bolnicu Medigroup

Nove mere predostrožnosti u cilju prevencije širenja korona virusa

  • 0
Medigroup, Trijaza za pacijente

Foto: Nović Nedeljković

Ispred Opšte Bolnice Medigroup u Bulevaru Milutina Milankovića 3, na Novom Beogradu postavljena je privremena montažna jedinica za trijažu pacijenata pre ulaska u objekat bolnice, a u cilju prevencije širenja korona virusa kako među pacijentima, tako i među zdravstvenim radnicima.

Medigroup, Trijaza za pacijente

Foto: Nović Nedeljković

U privremenoj jedinici će se nalaziti medicinski tim u kompletnoj zaštitnoj opremi i raditi trijažu pacijenata i kontrolu zdravstvenih radnika. Svim pacijentima meriće se telesna temperatura beskontaktnim uređajem uz obavezno popunjavanje propisanog epidemiološkog upitnika. Ukoliko se posumnja na Covid-19 infekciju, pacijent se upućuje na kontakte javnih Domova zdravlja koji su nadležni na osnovu odluke Ministarstva zdravlja. Ukoliko pacijent nema simptome Covid-19, biće mu omogućena dalja medicinska nega u Opštoj bolnici Medigroup.

Medigroup, Trijaza za pacijente

Foto: Nović Nedeljković

- Iskustva iz Italije i Kine, zemalja koje su najviše pogođene korona virusom, govore nam da ustanove koje nisu predviđene za lečenje visoko infektivnih pacijenata, moraju imati nezavisnu izolacionu zonu kako ne bi došlo do mešanja zaraženih i nezaraženih pacijenata. Zato je pre ulaska u “srce sistema”, veoma bitno da se obezbede izolacione jedinice za trijažu koje preveniraju širenje infekcije korona virusom. Potrebno je da svi reagujemo pravovremeno i u skladu sa merama javnih nadležnih institucija. Bitno je da napomenem da testove na korona virus nije moguće uraditi u našem sistemu imajući u vidu da to nije u skladu sa uputstvom Ministarstva zdravlja koje je obavezujuće - istakla je Marija Rabrenović, izvršni direktor bolnica Medigroup.

Medigroup, Trijaza za pacijente

Foto: Nović Nedeljković

Sve zdravstvene ustanove Medigroup rade i pružaju usluge u skladu sa instrukcijama Vlade RS i nadležnih ministarstava, tako da su usluge redukovane u skladu sa obavezujućim algoritmima, a svi ostali pregledi, intervencije i laboratorijske analize se rade po propisanom radnom vremenu.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima