≫ 

Stručnjaci savetuju: Svi bi trebalo da masturbiramo u samoizolaciji jer to jača imuni sistem

Samozadovoljavanje jača imuni sistem i podiže broj belih krvnih zrnaca, koji pomažu u borbi protiv infekcije

  • 17
Vibrator dildo masturbacija masturbiranje samozadovoljstvo Samozadovoljstvavanje, Foto: Shutterstock

Zbog pandemije korona virusa veliki broj ljudi provodi vreme kod kuće u samoizolaciji. Mnogima može postati dosadno jer su fizički društveni kontakti svedeni na minimum. U nedostatku seksualnih odnosa, doktori preporučuju da bi svi trebalo da upražnjavamo masturbaciju, budući nas ona čini zdravima, prenosi The Sun.

Dr Dženifer Landam, specijalista za hormonalnu terapiju, kaže da je masturbacija baš ono što nam je potrebno kako bismo ojačali svoj organizam.

Samozadovoljavanje jača imuni sistem i podiže broj belih krvnih zrnaca, koji pomažu u borbi protiv infekcije.

Departman za medikalnu psihologiju na Univerzitetu u Esenu u Nemačkoj, istraživao je efekat orgazma na bela krvna zrnca. Rezultat je pokazao da seksualno uzbuđenje i orgazam povećavaju broj leukocita i jačaju imuni sistem.

Uz to, orgazam nam pomaže da se opustimo - umanjuje stres, i donosi više sna, a spavanje organizmu daje veću šansu da se oporavi.

Takođe, Nacionalni zdravstveni sistem u Velikoj Britaniji ističe da seksualno uzbuđenje ubrzava rad srca jer otkucaji dostižu svoj vrhunac u trenutku kulminacije.

orgazam Foto-ilustracija: Pixabay

Ako niste raspoloženi, i želite da vam imuni sistem radi kako bi trebalo, prepustite se samozadovoljavanju. Stručnjaci ne preporučuju seks jer je kontakt s drugim ljudima glavni prenosilac korona virusa.

Video: Ovaj vibrator je možda pametniji od svakog muškarca jer žene sigurno dovodi do orgazma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA