Gardijan: Japanski lek koji se koristi u lečenju gripa "očigledno efikasan" i protiv korona virusa

Kinezi pohvalili Japance, već sproveli studije

  • 3
Lek Foto: Pixabay

Medicinski radnici u Kini pohvalili su Japance koji su počeli da koriste novi lek u lečenju bolesti izazvane korona virusom Covid-19.

Žang Šinmin iz Ministarstva za nauku i tehnologiju rekao je da je favipiravir, koji je razvila japanska laboratorija pri kompaniji Fujifilm, imao pozitivne rezultate u kliničkim testiranjima u Vuhanu i Šendženu nad 340 pacijenata.

- Ima visok nivo sigurnosti i očigledno je veoma efikasan u borbi protiv korona virusa – rekao je Žang za kineske medije.

 Pacijenti koji su dobili ovaj lek bili su negativni samo četiri dana pošto je test pokazao prisustvo korona virusa u njihovom organizmu što je mnogo brže u odnosu na 11 dana koliko je u proseku potrebno da bi neko od izlečenja bio negativan na virus.

Štaviše, snimci pluća takođe su pokazali poboljšanje nakon konzumiranja ovog novog leka i to za čak 91 odsto, dok su oni koji su prirodnim putem ozdravili imali u proseku 62 odsto bolji nalaz snimka pluća, prenosi "Gardijan".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    24. mart 2020 | 12:06

    Bravo za doktore i naučnike 👏👏👏. Ovo mi uliva nadu

  • Vidovnjak

    24. mart 2020 | 12:13

    Pa neka daju svetu recept za lek i neka ga farmaceuti prave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA