≫ 

Nije verovala da ima koronu: "Imala sam drugačije simptome od onih o kojima pričaju na vestima"

Nije joj ni palo da je to što ima zapravo COVID-19

  • 12
Julija Italija foto: twitter/JuliaBuscaglia

Američka studetkinja Julija Buskalja otputovala je u Italiju u januaru ne sluteći da će samo nekoliko nedelja kasnije oboleti od novog korona virusa.

Ona je opisala da je prvo izgubila čulo sluha, ukusa i mirisa, ali u svojim iskustvima koje je podelila na Tviter nalogu objasnila je da ima drugačije simptome od suvog kašlja i groznice.

Njen dnevnik vam prenosimo u celosti:

29. februar: Probudila sam se u agoniji. Glava mi je pucala, uši su mi bile zapušene, a osećala sam se kao da mi je vatra u grlu. Svrbelo me je telo, imala sam temperaturu 37,8. Popila sam lekove za snižavanje temperature i ostala u krevetu ceo dan.

1. mart: Osećala sam se bolje, ali uz rastuće tenzije u Italiji odlučila sam da se javim lekaru. Doktor mi je rekao da sam se prehladila. Nastavila sam sa svojim danom. Do tada već sam izgubila sluh na levo uvo, mislila sam da je zapušeno. I dalje nisam kašljala.

2. mart: Znatno slabije sam čula. Osećala sam se kao da imam kuglu u grlu, ali lekar mi je rekao da je samo prehlada. Pošto je u Italiji već krenuo haos, brzo sam otišla kući.

3. mart: Moj poslednji dan u Italiji. I dalje nisam dobro čula, a izgubila sam i čulo mirisa i ukusa. Zanimljivo je da uopšte nisam kašljala niti mi je curio nos. Imala sam neprestanu glavobolju. Sledećeg jutra sam otputovala u Ameriku.

4. mart: Ovo je dan kada sam se zaista uplašila. Otišla sam kući i niko me apsolutno nije proveravao. Čak ni na granici. Ma, nisu me ni pogledali. Presedala sam u velikim gradovima, a niko nije ni pomislio da možda imam virus.

Od 5. do 13. marta: Kao što mi je i rečeno, ostala sam u karantinu, a imala sam kontakt samo sa dvoje ljudi. Nije bilo simptoma koje je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti naveo. Počela sam da iskašljavam, a čula sluha, mirisa i ukusa su se konačno vratila.

13. mart: Petak 13. je bio dan kada sam se konačno testirala. Slučajnost? Nisam planirala da se testiram, ali pošto članovi moje porodice rade u zdravstvu želeli su da budem sigurna pre nego što se vratim na posao. Odbijali su me nekoliko puta. mart: Nemam više nikakve simptome, ostalo je malo kašlja, ali ništa za brigu. Sve dok mi nisu javili rezultate testa – bila sam pozitivna na COVID-19. Nisam mogla da verujem! Kako je to moguće?

Nisam imala simptome o kojima pišu u vestima, doktor mi je rekao da sam dobro, niko nije mario za mene tokom putovanja. Govorim vam sve ovo jer ono što vam govore da su simptomi, nisu SVI simptomi. I NE MORATE imati simptome da biste bili pozitivni. Jedini zajednički simptom koji sam ja imala bila je groznica.

Ne znam kako sam se inficirala. Upravo zato moramo ostati zatvoreni u kućama. Ja ostajem u karantinu dok dva puta ne budem negativna. U kući sam od 5. marta.

Šalili smo se sa ovim virusom, ali ovo više nije šala.

Do sada sam potpuno zdrava, ali to ne znači da virus više ne živi u meni. Isto se može desiti i vama. Zato vas molim da ostanete u kućama. Budite sigurni i budite pametni. Ograničite svoje kontakte jer da bi bilo bolje, prvo će postati gore.

A onima koji su u istoj situaciji kao što sam i ja, želim brz oporavak i da ostanu zdravi. Pijte mnogo tečnosti i redovno perite ruke.

I, zapamtite, to što nemate simptome NE ZNAČI da nemate i virus.

Video: Skener 41-godišnje žene najbolje pokazuje na koji način korona virus uništava naša pluća

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tony

    24. mart 2020 | 12:54

    slično i kod mene. sve sem kašlja i temperature. glavobolja, bol u grlu i neki čudan osecaj toplote, da izgoris, posebno obrazi a od povišene temperature ni traga ni glasa. bolovi u mišićima i težak umor. prespavah karantin.

  • Milan Markovic Dusanovac

    24. mart 2020 | 13:19

    E ovako da se razumemo ja sam vozac kamiona u Italiji vozim frigo sa hranom za poznati lanac marketa Peny. Svakodnevno ulazim u Bergamo, Fiorano, Padrengo i tako redom. Dosta mi je vise raznoraznih budala po drustvenim mrezama .Moroni mi dobro zdravlja treba da pomognemo nasim starijima ( meni je 40 godina) ovo je birba za njih.Bolje pomozite uradite nesto nego sto lupate po drustvenim mrezama .Napred Srbija napred Italija

  • ljuba8

    24. mart 2020 | 13:42

    Jos ranije je jedan nadlezni dr. izjavio da je svima zajednicko koji obole od virusa,da nemaju cula mirisa i ukusa.Pratite onda ljudi to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA