≫ 

Dr Branimir Nestorović objašnjava zašto je najbolje da oni sa blagim simptomima budu zajedno u hali

Tamo ne predstavljaju opasnost jedni po druge, a posebno ne po one zdrave

  • 34
Dr Branimir Nestorović, korona virus, Sajam Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče novu meru u suzbijanju širenja epidemije korona virusa na teritoriji Republike Srbije. Reč je o takozvanoj trijaži pacijenata koja se u Kini, odakle je sve i počelo, pokazala kao najbrži način da se prekine dalje širenje epidemije.

U tom smislu rekao je da će biti pripremljeno 3.000 kreveta za najlakše pacijente jer je potrebno da se ne mešaju sa ostalim bolesnicima. On je najavio postavljanje kreveta u hale u koje se, kako je naveo, lako ulazi i izlazi.

Pogledajte kako izgleda pripremanje hale Beogradskog sajma:

Dr Branimir Nestorović rekao je da se slaže sa odlukom Vlade i da je smeštanje pacijenata sa blagim simptomima korona virusa na jedno mesto najefikasniji način da se izoluju iz svojih porodica i tako rizikuju da zaraze članove.

- Testiranje služi da ustanovimo ko je inficiran i kod koga treba primeniti stroge mere. Kod bolesti kao što je ova gde veliki broj ljudi ima blage simptome poput kijavice, bolest se lako širi, a pacijent nastavlja da se kreće i invicira druge ljude. Zato je ideja o hali i smeštanju pacijenata u istu, dobra jer tamo ne predstavljaju opasnost jedni po druge. Jedino što će morati da se liše dodatnog komoditeta koji imaju kod kuće. Mi se nalazimo u dosta povoljnoj situaciji, a po svim predviđanjima epidemija će trajati do kraja aprila. Apelujem još jednom na ljude da ograniče socijalne kontakte - zaključuje dr Nestorović u izjavi za Nacionalni dnevnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    24. mart 2020 | 13:45

    Okanite se vise izjava ovog doktora koji je izgubio poverenje zbog svog stalnog menjanja ,, strucnog" misljenja. Zbog svog nesrecnog smehotresnog sarlatanskog ,, strucnog" misljenja na pocetku zdravstvene krize doveo je u opasnu zabludu javnost ali i predsednika koji je preuzeo komandnu ulogu u vodjenju krize.

  • Nenad

    24. mart 2020 | 13:30

    Kupi im nesto iz Milana da se zanimaju,posto nam dajes predlog da idemo u Shoping

  • DrNo

    24. mart 2020 | 13:34

    Veliki ste stručnjaci kad vam Kinezi moraju reci kako se radi trijaza,zasto ste vi svi studirali dodje narodu da se zapita,bilo je i pre ovakvih pošasti malo prelistajte knjige,pitajte kolege u penziji koji su radili u to vreme samo čekate da neko nesto predloži a,da to niste vi naši stručnjaci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA