≫ 

Medicinska sestra snimila video i pokazala najbolji način za dezinfekciju

Jedino ovako možete biti sigurni da ste potpuno dezinfikovali stvari sa kojima ste došli u kontakt

  • 0
Medicinska sestra Printskrin Tik Tok / jess_o_saurus

Svedoci smo da se korona virus veoma brzo širi zbog čega je ključno koristiti sredstva za dezinfekciju svih površina, posebno odeće i obuće. Upravo zato jedna medicinska sestra nam je prikazala rutinu čišćenja koju zdravstveni radnici sprovode kako bi zaustavili širenje virusa, piše Njujork post.

Zdravstvena radnica Džes iz Ohaja snimila je video snimak na svom Tik Tok nalogu na kome prikazuje kako svakog dana, nakon povratka sa posla, dezinfikuje stvari koje je nosila. U svojoj garaži, pre nego što uđe u kuću, uglavnom se skida gola, a potom dezinfikuje telefon dok cipele potapa u izbeljivač.

- U slučaju da se neko pita koliko ozbiljno medicinske sestre shvataju situaciju sa korona virusom: ovo je moja rutina - rekla je medicinska sestra koja predstavlja sebe kao "Džes".

Snimak je prikupio više od dva miliona pregleda za sedam dana i predstavlja samo mali deo rutine koju sprovodi svakog dana.

- Sedim na peškiru za kupanje, a drugi peškir stavljam na pod. Nakon izlaska iz automobila ih uklanjam, a zatim brišem sve površine sredstvom za dezinfekciju. Takođe čistim volan, držače za čaše, ručke za vrata i bilo šta drugo sa čim bih možda mogla da dođem u kontakt - ispričala je za portal "Yahoo".

@jess_o_saurusIn case anyone was wondering how seriously we ICU nurses are taking this: here is my routine. ##ButterGlossPop ##artistsoftiktok ##nurselife ##covid19♬ original sound - jess_o_saurus

Medicinska sestra je potom objasnila da je snimila video kako bi pokazala sve korake koje zdravstveni radnici poduzimaju kako bi bili sigurni da ne šire virus.

- Samo sam želela da šira javnost shvati da, iako smo na prvom mestu udara virusa, nismo ni na koji način neoprezni. Svi mi ozbiljno shvatamo ograničenja koja nam se postavljaju i svakodnevno pratimo sopstvene simptome. Osim što odlazimo na posao, kupujemo hranu ili sipamo benzin u svoje automobile, čvrsto se pridržavamo mere kućne izolacije - zaključila je.

Džes je u još jednom snimku pokazala kako pravilno da koristite maske za lice.

@jess_o_saurusHow to maintain your single-use N95 for a MONTH. Which shouldn’t be happening in the first place buuut 👉🏼👈🏼 ##nurselife ##covid19 ##happyathome♬ I Want to Break Free - Light Shine Band

Video: Kisić-Tepavčević: Oboleli medicinski radnici zaraženi van bolnica

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA