≫ 

Dr Natalija Samardžić opisala simptome koji su nepogrešiv znak korona virusa

Pitanje koje muči sve ljude otkako se pojavio korona virus, a to je kako da ga prepoznamo i ne pomešamo ga sa prehladom i gripom

  • 4
prof dr violeta vučinić Foto: Prinscreen/YouTube/Web konferencija za pacijente "TU SMO"

Uopšteni simptomi korona virusa su povišena temperatura, kašalj i kratak dah, ali kada se razbolimo i znakovi bolesti se jave kako da znamo da je reč o koroni?

Doktorka Natalija Samradžić sa Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbij je u prvoj WEB konferenciji za pacijente pod nazivom "TU SMO" rekla na koji način možemo da prepoznamo simptome novog virusa Covid-19 pa čak i kod onih pacijenata koji inače imaju probleme sa plućima i disajnim organima.

- To su uopšteni simptomi o kojima se već uveliko priča- visoka temperatura, mada ima i atipičnih sa nižom temperaturom do 37,5 ili 37,8, zatim bol u grlu, uporan kašalj koji je frekventniji, nadražajniji, takozvani trahitis - osećaj strujanja u telu, bolovi u mišićima, malaksalost - istakla je doktorka.

- Virus može da prođe i sa manje simptoma, jako je važno da poznajete svoj organizam i da razmenite svoje iskustvo sa nadležnim medicinskim osobljem - zaključila je dr Samardžić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA