≫ 

"Osoblje sa infektivne zaslužuje celodnevni aplauz. Oči im se smeju ispod maski, bez obzira na umor"

Možda uslovi nisu najbolji, ali to nije ni važno kada je osoblje više nego voljno da pomogne makar žrtvujući i sopstveno zdravlje

  • 8
Klinika za infektivne i tropske bolesti „Prof. dr Kosta Todoro Foto: Nikola Tomić

Da zdravstveni radnici zaslužuju celodnevni aplauz tokom pandemije korona virusa, a ne samo u 20h potvrđuje i iskustvo jedne tviterašice koja se trenutno nalazi na infektivnoj klinici.

- Primljena sam na infektivnu noćas jer sam se previše gušila (rezultati još nisu stigli). Koliko ljubavi za ekipu sa odeljenja ovde, ne mogu da vam objasnim. Toliko divni ljudi, rade sve što je u njihovoj moći i više od toga. Zaslužili su bre celodnevne aplauze, ne samo u 20h.

Kako je opisala, osoblje na infektivnoj ima strpljenje za sve, kao i da umiri ljude sa paničnim napadima.

- Umiruju pacijente, a svi imamo napade panike svako malo. Pomažu koliko god mogu, čak nabavljaju vodu pacijentima; Vidiš da im se oči smeju ispod maski, bez obzira na umor. Rade sve što mogu uprkos uslovima u kojima su – napisala je pacijentkinja.

Iako još uvek nije dobila rezultate, a navodi da ima sve simptome korona virusa osim temperature, mi joj želimo sreću i, naravno, negativan nalaz.

Video: Aplauzi podrške zdravstvenim radnicima se nastavljaju

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mm

    30. mart 2020 | 15:05

    Osoblje sa infektivne zasluzuje da ostanemo kod kuce...nista im ne vredi apaluz u 20h ako pre toga ceo dan su parkovi i setalista puni...

  • Heroji našeg doba

    30. mart 2020 | 16:29

    Veliko poštovanje i podrška infektolozi ❤️

  • Igor

    30. mart 2020 | 16:54

    Infektivna ko iz doba jure...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA