≫ 

Dr Nestorović objasnio kako da razlikujemo simptome alergije od korona virusa

Počela je sezona alergija, kako da znamo da nisu u pitanju simptomi korona virusa?

  • 18
Branimir Nestorović Foto-montaža: Tanjug/AP/NIAID-RML, Youtube/RTV Marš HD Valjevo

Dr Branimir Nestorović je gostujući u specijalnjoj emisiji na TV Pink povodom pandemije korona virusa govorio, između ostalog i o načinu kako da razlikujemo simptome alergije od simptoma korona virusa.

Počela je sezona alergija i svih pratećih simptoma koji idu s njom, ali u ovoj delikatnoj situaciji kada vlada smrtonosni virus treba tačno da znamo na koji način da razlikujemo simptome alergije i simptome korona virusa.

Dr Branimir Nestorović objasnio je kako da znamo da je definitivno reč o alergiji kako ne bismo brinuli bez potrebe.

- Sada je počeo period alergija. I to je sada isto problem, recimo i ja sam zadnjih dana kijao i uzimao lekove za alergiju, ali nisam pomislio da je u pitanju nešto drugo. U analiziranju lekova koji su efikasni protiv korona virusa pokazali su se efikasnim i antihistaminici, lekovi za alergiju. Oni koji sada imaju alergiju koji kijaju, svrbe oči, nos, to se tačno zna šta jer kada uđete u kuću simptomi nestaju, ili noću kada zatvorite prozor simptoma nema, a kod korone neće da prestanu i kada uđete u kuću - naveo je.

-Problem je kod virusnih infekcija je taj što kada popijete lek za alergiju vama bude bolje zato što je isti način na koji organizam deluje, oslobađa se taj histamin i razni medijatori. Ovde ima dosta preklapanja jer oni koji imaju alergiju su skolniji da dobiju respiratornu infekciju, a kod korone ne, ona ima neke karakteriste koje ovu infekciju izdvajaju od svih drugih - objasnio je dr Nestorović.

Poznati pulmolog istakao još jednu netipičnost virusa, simptom, za koji kaže da je najvažniji.

Video: Doktor Tiodorović: U ključnom smo trenutku, Vaskrs preloman

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA