Muškarci, oprez! Lekari sumnjaju da je oštar bol u jednom neočekivanom delu tela znak korona virusa

Za sada se beleži samo jedan slučaj, a Univerzitet Harvard se "bacio" na istraživanje

  • 6
Korona, uplasen muskarac Foto: Shutterstock, Pixaby

Virus SARS-CoV-2 je još uvek previše neistražen, a osim glavnih simptoma, za one sporedne saznajemo svaki dan kako se infekcija sve više širi po svetu.

Budući da je trenutno širom sveta zaraženo preko 2 miliona ljudi, Medicinski fakultet Univerziteta Harvard upozorava na simptom koji su mnogi muškarci zaraženi korona virusom iskusili.

Naime, oni su podneli izveštaj o slučaju četrdesetdvogodišnjaka koji je testiran pozitivan na virus, nakon što je u bolnicu došao sa „oštrim bolom u testisima“.

Iako u ovom delu tela lekari nisu pronašli ništa neuobičajeno, CT skener je pokazao oštećenja na plućima.

Nažalost, zbog netipičnih simptoma, nekoliko drugih pacijenata i lekara su nesvesno bili izloženi virusu.

Iako ostaje nejasno da li je njegova bol u testisima povezana sa virusom ili ne, poznato je da drugi respiratorni virusi mogu uticati na testise.

Dr Vinej iz Birmingema je u razgovoru za „Dejli mejl“ istakao da postoje određeni virusi koji mogu uticati na testise, poput zauški.

- Samo će vreme pokazati da li i Covid-19 izaziva bol u testisima. Pacijenti sa kojima sam ja radio nisu imali taj simptom, a vrlo je moguće da ga nisu ni prijavljivali jer im to nije bila najveća briga – rekao je.

Međutim, problemi sa stomakom su i te kako bili prisutni, a uključivali su proliv, povraćanje i mučninu.

Ipak, dok se ne utvrdi da li bol u testisima ima veze sa korona virusom, lekari u izveštaju upozoravaju da se ukoliko osećate ovaj simptom za svaki slučaj samoizolujete.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreno

    15. april 2020 | 15:09

    I mene bole testisi povremeno zbog virusa korona jer sam u izolaciji već duži period a nisam ih praznio a samac sam. Realno, trebalo bi i nas samce da puštaju u šetnju kao i kučiće, a za pražnjenje testisa snaći ćemo se lako.

  • Goran

    15. april 2020 | 16:04

    Onda ja imam koronu svake godine zadnji put pre tri meseca sam imao bol

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA