Doktor tvrdi da je kombinacija ove 3 namirnice ključna u borbi protiv korone

Evo kako da ojačate imuni sistem

  • 8
Kris Stil Printskrin Jutjub/This Morning

Britanski doktor Kris Stil je u emisiji "This Morning" preporučio tri namirnice koje treba da uvedete u ishranu kako bi ojačali imunološki sistem tokom pandemije korona virusa, prenosi Miror.

Lekar se direktno u emisiju uključio putem video poziva, te razgovorao sa voditeljima Eamon Holms i Rut Langsford na temu ishrane i imunog isistema.

Dr Kris je objasnio da kroz promenu ishrane možemo da ojačamo svoj imuni sistem i povećamo šanse u borbi protiv Covid-19 bolesti.

Jogurt, pasulj i banane su tri glavne namirnice koje treba da jedemo, tvrdi lekar.

Stručnjak je objasnio da su creva važna imunitet - oko 70 procenata naših ćelija imuniteta nalaze se u gastrointestinalnom traktu.

debelo crevo, rak debelog creva Foto: Pixabay

- Vaš imuni sistem vas štiti od virusa i bakterija. Savetujem vam da povećate unos probiotika, odnosno jogurta (kako biste povećali količinu dobrih bakterija). Ako pogledate etiketu o nutritivnoj vrednosti artikla i sastojcima na jogurtu, možda ćete videti neka dugačka imena, to su imena bakterija koje se nalaze unutra - tvrdi doktor.

Kako biste povećali broj dobrih bakterija i tako obnovili svoj organizam, dr Kris savetuje da jedete pasulj jer je ova namirnica takođe bogata probiotikom.

- Preporučujem da jedete bilo koju vrstu pasulja, kao i banane. To su dobri, jednostavni i jeftini načini da pojačate svoj imunitet - ističe.

Grčki jogurt, pavlaka, kiselo mleko, kuhinja, hrana, namirnice, mlečni proizvodi, recepti Foto: Shutterstock

Takođe, on je posavetovao ljude da tokom ovog perioda pojačaju unos vitamina D, jer je vrlo važan za zdravlje i pravilno funkcionisanje ljudskog organizma. 

- Očito ove stvari ne mogu da spreče da dobijete korona virus, ali su dobri načini da pojačate imuni sistem - zaključio je na kraju.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA