≫ 

Medicinska sestra sa intenzivne nege otkrila simptome korona virusa koje je osetila na svojoj koži

"Vrlo je moguće da sam se zarazila u apoteci, gde sam kupovala redovnu terapiju"

  • 0
Bolnica, korona virus Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Medicinska sestra sa intenzivne nege iz Velike Britanije otkrila je svoje simptome korona virusa zbog kojih je završila na svom odeljenju, prenosi Express.

U moru simptoma korona virusa koje su prijavljivali pacijenti širom sveta stvara se konfuzija oko toga na koje znakove bolesti bi trebalo da obratimo pažnju.

Medicinska sestra sa intenzivne nege iz Britanije, Alison Risli postala je pacijent odeljenja na kojem radi kada je obolela od korona virusa.

Na putu za oporavak, Alison koja već 28 godina radi u bolnici Royal Papworth Hospital podelila je svoje iskustvo sa virusom i nekarateristične simptome s kojima se susrela.

Alison se nije zarazila virusom na poslu jer je u tom periodu bila na odmoru.

- Ne znam tačno gde sam se zarazila, a budući da sam astmatičar verovatno sam virus zakačila negde među ljudima. Bila sam u apoteci kako bih kupila redovnu terapiju, pa je vrlo moguće da sam se tamo zarazila. U početku, simptomi su bili blagi, ali nakon nekoliko dana stanje mi se pogoršalo. Otežano sam dosala i izgubila sam čulo mirisa i ukusa – priseća se ona.

- Potražila sam lekarsku pomoć i završila sam u lokalnoj bolnici.  Nakon što je test pokazao da sam pozitivna na korona virus prebačena sam u bolnicu u kojoj radim gde sam bila priključena na kiseonik. - kaže Alison..

Nakon što je vikedn provela na odeljenju intenzivne nege gde inače radi Alison je prebačena na obično odeljenje kako bi se ispratio njen dalji oporavak.

respirator Foto: Pixabay.com

Alison kaže kako joj je bilo jako teško da bude pacijent na svom odeljenju gde je obično bila ona ta koja je pomagala bolesnicima.

Nakon oporavka Alison je imala samo jednu poruku za sve ljude širom sveta:

- Svako može da oboli od ovog virusa, zato molim vas, ostanite kod kuće i napolje izlazite samo kada je neophodno - zaključila je ona.

Video: Respiratorna infekcija ne prolazi tek tako: Kon savetuje da svako sa simptomima ide u ambulantu

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA