Nije jela šećer dva meseca: Sada ima savet za sve koji žele da se oslobode zavisnosti od slatkiša

Evo kako da izbacite šećer iz svoje ishrane

  • 4
Bruk Lark Printskrin Instagram / brookelark

Želite da potpuno izbacite šećer iz ishrane? Otkrivamo vam kako možete da se oslobodite zavisnosti od slatkiša i u svoj dnevni meni uvedete zdrave namirnice.

Godinama se smatralo da se nove navike mogu formirati za samo 21 dan, a isto toliko i da se odreknete.

Istina je, međutim, da zapravo treba više od 66 dana da se većina ljudi reši loše navike, kaže studija iz Velike Britanije, koju je sprovela grupa psihologa sa Univerziteta UCL (University College London)

Bruk Lark iz Amerike je otkrila kako je uspela tokom dva meseca da ne konzumira šećer. Ona se lično pridržavala svog menija, koji se zasnivao na paleo dijeti, imala je brojne krize, ali je uspela u svom cilju.

- Ja sam pravi ljubitelj šećera. Ako mi se jede nešto slatko u 10 sati uveče, nije mi bilo teško da obučem jaknu i krenem po snežnim ulicama Solt Lejk Sitija kako bih pronašla čokoladu i keksiće sa cimetom. Ali koliko god izgledali kolači i torte, moje telo je postepeno poprimalo obline koje mi se nisu dopadale. Znala sam da mi treba promena - započinje svoju priču Bruk.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Brooke Lark (@brookelark) on

Kada se priseća svog iskustva, Amerikanka kaže da je prvo smršala četiri i po kilograma pomoću rigorozne dijete. Tada je poželela da pronađe način da skida kilograme, a istovremeno zadrži neophodnu energiju. Zbog toga je odlučila da potpuno izbaci šećer.

- Okrenula sam se paleo režimu ishrane koji uopšte ne uključuje konzumaciju šećera. Nakon meseca dana borbe sa zavisnošću od slatkiša, ponovnim učenjem osnovnih principa ishrane, šta se jede i na koji način, uspela sam da smršam dodatnih 10 kilograma. Osim toga spoznala sam da sam očistila telo i da više nemam krize. Prošle su sedmice a ja nisam imala želju za slatkišima - kaže Bruk.

Ona je umesto šećera u svojoj ishrani koristila steviju, pravila je napitke od mleka i nezaslađenog voća (smutije i milkšejkove) i povećala unos žitarica sa celim zrnom.

Pasta i beli pirinač su joj bili potpuno zabranjeni, a kada je u početku imala ogromnu želju za slatkišima jela je orase, voće i semenke. Takođe, važno je unositi dosta vode.

- Dobra vest je da kriza prestaje posle trećeg ili četvrtog dana, napominje Bruk.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA