≫ 

Dr Srđa Janković objasnio da li je realno da se već kroz par meseci krene sa masovnom vakcinacijom

To uopšte nije tako jednostavan proces

  • 31

Dr Srđa Janković na današnjoj konferenciji za medije govorio je o tome da li je realno da se kroz nekoliko meseci već primeni masovna vakcinacija na korona virus.

- U tako kratak vremenski okvir nisu uključena kompletna klinička ispitivanja da se dokažu delotvornost i bezbednost u dovoljnoj meri da vakcina može masovno da se daje. Dakle, vakcina može da bude napravljena u kratkom roku i mogu preliminarni dokazi da postoje, ali da bude potpuno dokazano da je delotvona i bezbedna tako da može da se registruje i primenjuje masovno potrebno je više vremena.

Govoreći o uključivanju naših stručnjaka u rad na vakcini kaže da nema sumnje da bi svi voleli da daju svoj doprinos.

- Koliko je to realno znaćemo tek bude vakcina malo odmakla i kada njena proizvodnja počne da se obavlja negde drugde. Lično sam tu skeptičan jer mislim da ćemo pre morati komercijalno da je nabavljamo, ali sačekajmo.

- Vakcinacija jeste velika nada da iskorenimo ovaj korona virus, ali to ne može da se desi lako ni brzo. Ne savetujem nikakvo oslanjanje i polaganje velikih nada u vakcinu pre nego što istekne godinu, godinu i po, a možda čak i dve godine – zaključio je dr Srđa Janković.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    23. april 2020 | 17:18

    Prijatelju, nema sanse da nas vakcinisete. Dosta je bilo tih Bil Gejts fazona, nismo mi veverice. Sve ljude koje znam niko nece vakcinu, osim par penzionera. Ko hoce neka primi niko mu ne brani, ali nas ostale nema sanse da naterate. Dosta represije nam ovim izmucenim narodom. Pustite barem ovu decu neka rastu u normalnom svetu, daleko od tih budalastina. Podrska za Noleta (ne pratim tenis) i sve ljude koji imaju stav!

  • marko

    23. april 2020 | 17:02

    Ja sigurno necu, to im je i cilj, sve ovo je priprema za ono.... ko me razume shvatice

  • Crni

    23. april 2020 | 16:31

    DA NE BI BILO PREPUCAVANJA PREDLAZEM DA PRVO STRUKA NA CELU DA KONOM,ZATIM VLADA NA CELU DA PREDSEDNIKOMI PREMIJERKOM ZATIM PREDSEDNIK PARLAMENTA SA POSLANICIMA PRIME VAKCINU PA ONDA SVI OSTALI.TADA NIKO NECE IMATI PRAVO DA ODBIJE VAKCINU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA