≫ 

Preživeo je korona virus i tvrdi da je za to odgovorna ova tehnika: "Spasila me je od respiratora"

Ovu tehniku je praktikovao satima u bolnici

  • 0
Rob Tomas Printskrin / ITV/ Twitter Good Morning Britain

Rob Tomas (59) je preživeo korona virus, a lekari veruju da je pobedio smrtonosnu infekciju uz pomoć vežbi dubokog disanja.

Sredovečni muškarac iz Velike Britanije, Rob Thomas, smešten je početkom marta meseca na Odeljenje intenzivne nege, u kraljevskoj bolnici Gloucestershir, kada mu je putem testa dijagnostikovan korona virus.

Nakon osnovne terapije koja mu je data, medicinski radnici su mu rekli da su ga tehnike disanja spasile od priključivanja na respirator - a potom su ga čak i prozvali "kraljem disanja".

Rob je ubrzo otpušten iz bolnice, a potom je gostovao u emisiji "Dobro jutro, Britanijo" kada je rekao da je zahvaljujući savetu svoje sestre, koja mu je rekla da samo nastavi duboko da diše, uspeo da pobedi Covid-19.

- Kada sam izašao iz hitne pomoći, došao je lekar i rekao mi:' Robe, moram da kažem, ti si kralj disanja' - kazao je 59-godišnji muškarac.

Mnogi su se zapitali o čemu se tačno radi, a Rob je nagovestio da je reč o tehnici koja se zasniva na dubokom disanju koju je praktikovao svakog dana.

- Naterao sam ih da me puste da sedim jer sam se osećao da ću da se ugušim ako legnem na krevet - i tako sam samo sedeo, gledao na sat i duboko disao. Lekar je rekao da misle da me je ta tehnika dubokog disanja u koju sam ušao spasila od odlaska na respirator - ispričao je Rob.

Video: Stanovnici ovog italijanskog gradića izgradili imuni sistem na koronu

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA