≫ 

Čudotvorni lek od trave: Nebojša iz Čačka izlečio suprugu, pa počeo da proizvodi sok od pšenice

Višestruko delotvoran sok po ljudski organizam

  • 9
sok od pšenice, Nebojša Hadzimurtezić Pšenica za sok stiže sa planine Zlatar / foto: RINA

Kako sprečiti i izlečiti najteže bolesti, pitanje je koje svakodnevno postavljamo. Pored medicinskih, često se koriste i brojna alternativna sredstva, a sok od pšenične trave nadaleko je čuven po svojim lekovitim svojstvima.

U njegovu korisnost na ličnom primeru uverio se i Nebojša Hadžimurtezić iz Čačka, koji je zbog supruge obolele od multipleskleroze, ovo zeleno zlato, kako ga još zovu, počeo i da proizvodi.

- Pokušavali smo mojoj ženi da pomognemo na sve načine. Probali smo razna sredstva, pa čak i jaja od japanskih prepelica međutim njeno stanje se nije poboljšavalo. Onda sam otkrio sok od pšenične trave koji se već posle mesec dana pokazao kao odličan, pa smo zet Ivan i ja rešili da krenemo u njegovu proizvodnju. To je bilo pre sedam godina. Od tog dana svi ga u kući koristimo od najstarijih do najmlađih članova i od tad niko od nas više ne zna ni šta su virisi, kijavica ili grip - priča Nebojša za RINU.

sok od pšenice, Nebojša Hadzimurtezić Neboša Hadžimurtezić / foto: RINA

Prilikom proizvodnje bira se samo organska pšenica, a u Čačak ona stiže isključivo sa planine Zlatar. U danu kad je nutritivna vrednost ove žitarice najveća, pristupa se hladnom ceđenju i dobijanju ove delotvorne namirnice.

Ivan Radović, proizvođač soka od pšenične trave ističe u čemu je u poenta.

- U pitanju je sastav pšenične trave koji je toliko dobar da nema osobe kojoj ne može da pomogne, nezavisno da li je bolesna ili zdrava u nekom segmentu života će unaprediti zdravlje. Vitamini, minerali, aminokiseline - sve se to nalazi u soku pšenične trave, ali ono osnovno jeste 70 odsto hlorofila koji u tom nivou može da preporodi svako telo - naglašava Radović.

sok od pšenice, Nebojša Hadzimurtezić Ivan i Nebojša već godinama proizvode sok od pšenice / foto: RINA

Nakon ceđenja sok se u zaleđenom stanju distribuira do korisnika, proizvođači kažu da ga je najbolje koristiti ujutru, što se kaže, na prazan želudac.

Sok od pšenične trave u praksi se pokazao kao odličan način za podizanje imuniteta, ali i fenomenalna preventiva brojnih bolesti, a pozitivno utiče i na smanjenje tumor markera. Međutim, ono što je privuklo pažnju pre nekoliko godina jeste činjenica da sprečava i usporva sede vlasi u kosi.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    26. april 2020 | 18:32

    Da li neko moze da mi pomogne!? Kako mogu doći do br.tel. ovog čoveka? Naručila bih za svoju porodicu njegove proizvode.

  • Dusko

    26. april 2020 | 20:23

    Lako je doci do njegovog proizvada. A odlican je sok za sve, bas lekovit .

  • Ana

    26. april 2020 | 20:47

    Hvala vam puno u svakom slucaju😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA