≫ 

Najnebitniji komad odeće ovih dana je brushalter: Ipak, njegovo nenošenje nosi svoje rizike

Ako se grudi tresu, koža na grudima će oslabiti

  • 2
Vežbanje Foto: Pixabay

Mnogi ljudi su vežbanje u teretani zamenili trčanjem na otvorenom. I koliko ova aktivnost utiče pozitivno na sveukupno zdravlje, postoje i određeni rizici, upozorovaju stručnjaci.

Prema ekspertima iz Boobidoo, najveće kompanije za prodaju sportskih grudnjaka, osobe koje tek počinju da trče su pet puta više izložene riziku od povreda ako ne nose pravilnu opremu.

Zbog toga se povećava mogućnost preuranjenog spuštanja grudi, pojave bolove u leđima i lošeg držanja.

Stručnjaci tvrde da samo 20 minuta trčanja dnevno bez sportskog grudnjaka može da dovede do nenadoknadljivog oštećenja tkiva dojke, naprezanja ligamenata i hroničnih bolova u leđima - jer se grudi tokom trčanja mogu pomerati čak 14 cm.

- Kako teretane i studiji privremeno zatvaraju vrata, alternativne metode vežbanja kod kuće su postale veoma popularne. Ukolko ne nosimo sportski grudnjak ili koristimo neodogovarajući, odnosno ne zaštitimo svoje grudi, možemo da stvorimo značajne probleme i da prouzrokujemo bolove - kaže lični trener Čarli Rajt.

Grudnjak Foto: Pixabay

Čarli je dao i važan savet za sve žene kada je u pitanju odabir prave vrste grudnjaka.

- Prilikom odabira sportskog grudnjaka morate odabrati onaj koji pruža dobru potporu i savršeno odgovara vašem telu. Što se manje grudi pomeraju, bićete sigurni da će vas grudnjak dobro zaštiti dok izvodite vežbe ili trčite -istakao je Rajt.

Video: Kaže za sebe da je najiskusniji muškarac, jer devojci brus skida nogom

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA