Doktor upozorava da se lečenje korona virusa ne završava kada se pacijent skine sa respiratora

Doktor je oporavak od korona virusa uporedio sa oporavkom od trčanja maratona

  • 0
Doktori, pacijent, bolnica, bolnička soba, zaštitno odelo, rukaviice, maska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Dr Džejms Gili koji je lečio nekoliko pacijenata s korona virusom rekao je da će oni koji su imali najteže oblike bolesti možda morati ponovo da uče da hodaju, prenosi Mirror.

Ovaj lekar je ukazao na dugoročno dejstvo virusa koji može da učini da je nekim pacijentima nakon oporavka potrebna fizioterapija.

- Posle deset dana kada vam je bila potrebna pomoć pri disanju, verovatno pomoću respiratora, ne može se samo reći, pobedili ste, možete nazad u redovne tokove. Ovim pacijentima je potrebna dalja nega, nutricionisti će ih naterati da dobro jedu, a fizoterapeuti će im pomoći da se ponovo pokrenu – objašnjava dr Gil.

On je oporavak od korona virusa uporedio sa oporavkom nakon trčanja polumaratona.

- Proći kroz najgori oblik korona virusa ima isti efekat na vaše telo kao da svakodnevno trčite polumaraton tokom boravka u bolnici. To je intezivan napad na telo. Proces oporavka zavisi od vašeg uzrasta, nivoa kondicije... Neki će od umora pasti s nogu i možda će morati ponovo da nauče da hodaju – objasnio je dr Gil.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA