≫ 

Pet digestivnih simptoma koji ukazuju na korona virus i pre pojave kašlja i temperature

Najčešći probavni simptom bio je gubitak apetita

  • 0
Bol u stomaku, korona virus

Foto-montaža: Shutterstock, Pixabay

Mnogi slučajevi obolelih od korona virusa uključivali su probavne probleme koji su se javljali i pre kašlja i visoke temperature, prenosi Express.

Reč je o sledećim digestivnim problemima: povraćanje, mučnina, gubitak apetita, proliv ili bolovi i nelagoda u stomak, navodi zdravstveno telo Harvard Health.

- Ovi simptomi mogu da počnu i pre drugih simptoma – tvrde.

Šta kažu dokazi?

 

Nedavno su istraživači sa Univerziteta Stenford otkrili da je, trećina pacijenata kod kojih je bio prijavljen blagi oblik Covid-19 infekcije imalo probavne simptome.

Druga studija u Pekingu otkrila je da je širom sveta postojalo od 3 do 79 odsto ljudi zaraženih korona virusom koji su razvili probavne simptome.

Jedno istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Gastroenterology posmatralo je 206 pacijenata sa blagim formama virusa. Otkrili su da je 48 njih imalo samo probavne simptome, dok je njih 69 imalo i probavne i respiratorne simptome.

Istraživači iz Pekinga kažu da je povraćanje bilo češće kod dece sa Covid infekcijom nego kod odraslih.

Otkrili su da simptome povraćanja ima od 3 do 16 odsto odraslih, u poređenju s decom- kod njih je ta učestalost bila od 6 do 66 odsto slučajeva.

Najčešći probavni simptom bio je gubitak apetita koji je iskusilo od 40 do 50 odsto obolelih, navodi studija iz Pekinga.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA