≫ 

Dr Kisić Tepavčević o izjavi Branimira Nestorovića da bi sada trebalo "namerno da se zarazimo"

Kako kaže dr Darija Kisić Tepvačević niko ne zna kako će se virus ni u mladom organizmu ponašati

  • 49

Na današnjoj konferenciji za medije epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević i dr Predrag Kon prokomentarisali su izjavu dr Branimira Nestorovića koji je rekao da bi sada kada je „korona virus jako oslabljen trebalo svi da se zarazimo“ i stvorimo kolektivni imunitet.

- Nije to ništa neistinito osim što je on uvek dosta optimističniji nego što su naša sagledavanja na osnovu činjenica sa kojima raspolažemo. Naši su pogledi sa preventivne strane nešto drugačiji, ni slučajno različiti. Ali, gledamo različite aspekte.

Na izjavu da bi trebalo namerno da se zarazimo, dr Kisić Tepvačević kaže da bi to bilo potpuno neodgovorno.

- Potpuno bi bilo neodgovorno sebe svesno dovesti u određeni rizik, posebno kada postoje mere zaštite kako da to sprečite. Ne znate kako će se virus ponašati u jednom organizmu. Velika je verovatnoća da u zdravom organizmu virus prolazi brzo i lako, ali to ne mora da bude tako. Pokazalo se tako kod čitavog niza bolesti. Koncept svesnog dolaženja u rizik ne možemo prihvatiti u 21. veku – zaključila je.

Dr Predrag Kon je istakao da nijedan epidemolog ne bi smeo tako nešto da savetuje, te da je davanje takvih izjava od strane struke potencijalno opasno.

Video: Dr Kon: Epidemiolog ne može da kaže kad ima 114 pozitivnih u jednom danu da je kraj, kliničar može

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Advokat

    6. maj 2020 | 18:40

    NESTOROVIC JE JEDINI NAJPAMETNIJI OD NJIH SVIH.

  • Slušam struku ali i mislim

    6. maj 2020 | 17:35

    Darija i Kon su iz ovih ili onih razloga zagovornici vakcinisanja dok je Nestorović liberalniji po tom pitanju. U tom kontekstu treba i posmatrati njihove izjave. Radovanović bi bio još rigidniji od Darije i Kona ali njegovi razlozi su čisto materijalne prirode. Za njega je i uranijum lek.

  • Boki

    6. maj 2020 | 19:51

    Demokratski je čuti različite stavove. Ako svi misle isto onda je to jednomulje. Kao što u komunizmu svi imaju isto mišljenje kao predsednik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA