Koje su alergije ovih dana aktuelne i kako da ih se rešimo? Jedan uzročnik je definitivno najčešći

Proleće, doba godine kada sve oko nas cveta i poprima razne boje, što kod velikog broja populacije izaziva alergijske reakcije

  • 0

Alergije su poslednjih godina u velikom porastu, a uzroci za to još uvek nisu poznati. Po nekim istraživanjima 1,6 od dva miliona pacijenata pati od polenske kijavice i stoga se pribojava svake nove "sezone polena".

Polen se u vazduhu pojavljuje već u rano proleće, kada cveta drveće, dok je maj "rezrevisan" za cvetanje trava koja izaziva i najteže oblike, uz naravno cvetanje korova nešto kasnije.

Simptomi alergije su suzne oči i zapušen nos, kijavica, kašljanje, šištanje iz pluća, ali i osip i pojava ekcema. To se sve dešava kada imuni sistem reaguje na štetne supstance polena koje dovode do iritacije.

Iako zvuče zastrašujuće, protiv ovih simptoma možete uspešno da se borite, a što pre počnete to bolje. To znači da morate da znate kada tačno počinje sezona alergija i kako da vaše telo najbolje pripremite za to.

Teško je izbeći "cvetni prah" iz vazduha, ali ipak postoje saveti kako biste mogli da suzbijete alergiju, što možete videti u videu iznad teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA