≫ 

Koliko puta dnevno moramo da operemo ruke da bismo smanjili mogućnost od zaraze korona virusom?

I vrapci na grani znaju da je pranje ruku najvažniji vid zaštite od virusa, ali mnogi su se pitali koliko je to tačno puta dnevno

  • 0
pranje ruku, sapun, voda Pixabay.com

Iako je došlo do opuštanja mera i slabljenja korona virusa, to ne znači da više ne treba da držite higijenu na maksimumu.

Pranje ruku 10 puta dnevno za trećinu smanjuje mogućnost od zaraze korona virusom, prenosi Daily Mail.

Istraživači sa Univerziteta u Londonu kažu da je još jednom utvrđeno da ova prosta radnja može da nas spasi od smrtonosne infekcije.

U studiji koja je obavljena kroz tri zimske sezone učestvovalo je preko 1.600 Britanaca, a istraživači su želeli da ustanove koliko su se često razboljevali od običnih prehlada koje takođe izazivju druge vrste korona virusa.

Učesnici su označavali svoje mere higijene kao niske, srednje i visoke.

Oni koji su imali srednji stepen higijene – prali su ruke od 6 do 10 puta dnevno, imali su za 36 odsto manji rizik od razboljevanja u poređenju sa onima koji su to činili do 5 puta dnevno.

- Koliko često peremo ruke je samo jedan od aspekata higijene. Često i detaljno parnje ruku pa i van onih situacija u kojima je to obaveza, kao što je pri povratku kući, pre jela i nakon toaleta, povezano je sa manjim rizikom od različitih vrsta infekcija – istakla je autorka studije Sara Bejl.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA