≫ 

Francuska poništila dozvolu o lečenju hidroksihlorokinom

Britanski medicinski časopis "Lanset" izvestio je da su pacijenti koji su dobijali hidroksihlorokin imali povećanu stopu smrtnosti

  • 1
Hydroxychloroquine, hlorokin, lek, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Francuska vlada je danas poništila uredbu kojom je dozvoljeno bolničkim lekarima da primenjuju hidroksihlorokin za lečenje pacijenata koji imaju teške oblike COVID-19.

Odluka je doneta nakon što je u ponedeljak Svetska zdravstvena organizacija saopštila da će privremeno pauzirati obimno ispitivanje leka protiv malarije iz bezbednosnih razloga, preneo je Rojters.

Britanski medicinski časopis "Lanset" izvestio je da su pacijenti koji su dobijali hidroksihlorokin imali povećanu stopu smrtnosti, nepravilne otkucaje srca i niz drugih razočaravajući rezultata na lek za terapiju protiv COVID-19.

Ovaj lek naročito je isticao američki predsednik Donald Tramp poslednjih meseci kao potencijalni lek u terpaiji protiv korona virusa.

Francuska je odlučila krajem marta da dozvoli upotrebu hidroksihlorokina u specifičnim situacijama i samo u bolnicama.

Video: Galenika proizvela 372.000 tableta hlorokina

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • damir karic

    28. maj 2020 | 00:47

    Zato sto kosta 5 e a dr Didier Raoult sto praktikuje taj tretman u Marselju nema vise obolelih a u Parizu je kao u Lombardiji jer ne praktikuju. Treba neki skuplji lek znate kako ide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA