Kao nekad s boginjama: Roditelji da organizuju "korona žurke" da bi se deca razboljevala što ranije

Kao nekad sa boginjama kada nije bilo vakcine

  • 0
Deca, igra, koronavirus Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Roditelji će u budućnosti možda namenski puštati decu da se igraju sa drugarima koji su zaraženi korona virusom kako bi se zarazili u mlađem periodu kada je najniži rizik za oboljevanje, prenosi Sun.

Ova studija pokazala je da deca imaju veću šansu da ih udari grom nego da umru od korona virusa.

Prof Dejvid Spigelhalter kazao je da su nejga dok je bio dete roditelji namerno mešali sa bolesnom decom u nadi da će biti zaražen ovčijim boginjama.

Sada je ovaj statističar sa Univerziteta u Kembridžu kazao da bi roditelji mogli da razmisle da isto urade i sa Covid-19 ako naučnici već nisu u stanju da razviju vakcinu.

- Sećam se epohe pred vakcinacijom, kao dete su me slali da se igram s bolesnom decom kako bih se i ja zarazio. Ne predlažem da je to rešenje, ali ako ne dođe do vakcine možda će tako svi razmišljati – kazao je ser Dejvid.

Takozvane "boginja žurke" bile su popularne pre vakcinacije kada su roditelji verovali da je bolest manje ozbiljna u detinjstvu ili su želeli da je preleže što ranije.

Brojne studije do sada su pokazale da deca pate od manje teških simptoma korona virusa i smatra se da ga manje šire nego što to čine odrasli.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA